News Flash:

De ce sa mancam kiwi cat mai des

23 Mai 2011
4154 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu recent, kiwi contine o concentratie mai mare de antioxidanti denumiti polifenoli, in comparatie cu portocalele, grepfruturile, mandarinele si merele, informeaza dailymail.co.uk.

Cea mai mare concentratie de antioxidanti este continuta de soiurile de kiwi galben, urmate de soiurile de kiwi verde, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Teikyo din Tokyo.

In cadrul testelor intreprinse de cercetatori, voluntarii au mancat trei fructe de kiwi in fiecare zi, iar urina lor a fost testata pentru a afla concentratia de antioxidanti. "Fructul de kiwi poate sa previna aparitia unor boli cauzate de stresul oxidativ", au declarat cercetatorii niponi, al caror studiu a fost publicat in Biological And Pharmaceutical Bulletin.

Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afectiunile cauzate de moleculele libere de oxigen, denumite radicali liberi, produse pe cale naturala de catre organism.

Stresul oxidativ este asociat cu o serie de maladii grave, precum ateroscleroza, insuficienta cardiaca, maladia Alzheimer, cancer si maladia Parkinson.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

kiwi kiwi galben stresul oxidativ
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1457 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014380 (s)