News Flash:

De ce sa mancam fructe rosii?

31 Ianuarie 2011
3108 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unor studii, este foarte important sa introducem in meniul zilnic, o paleta de culori si arome. Daca mancam alimente in cel putin doua culori, cresc sansele sa fim sanatosi mai mult timp.

Opt portii de legume si fructe, consumate zilnic, va tin departe de bolile de inima  

Fructele rosii contin vitamina A si licopen - un puternic antioxidant si au efect detoxifiant. De asemenea, sunt bogate in zaharuri, astfel ca trebuie consumate, de regula, in portii mici, in loc de gustari, cu doua ore dupa mesele principale. Iata care sunt beneficiile fructelor rosii:

1. Capsunile contin vitaminele A, C, magneziu, ajuta la intarirea sistemului imunitar si scad nivelul colesterolului. Datorita continutului de niacina, ajuta la reglarea hipertensiunii arteriale.

2. Ciresele au proprietati antiinflamatoare si antioxidante, ajutand persoanele care sufera de artrita, spondiloza, probleme cu articulatiile.

3. Fragii previn alergiile si te ajuta sa-ti recapeti forta si energia.

4. Zmeura se consuma imediat dupa recoltare, deoarece isi pierde repede vitamina C. Previne cariile dentare, este un bun dezinfectant si ajuta la reducerea aciditatii stomacului. Consumul de zmeura este benefic si in afectiuni precum cistita, cancer, hipertensiunea arteriala si afectiuni oculare. Zmeura poate fi consumata si de persoanele cu diabet.

5. Pepenele rosu este bogat in vitaminele A si C, licopen. Este recomandat in cursul curelor de slabire. 

Citeste si: 

Fructele te pot ajuta sa slabesti, daca stii cand sa le mananci 

Cat inseamna o portie de fructe sau legume  
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

capsunile ciresele fragii previn alergiile zmeura dezinfectant
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019377 (s)