News Flash:

De ce sa consumi branza la finalul fiecarei mese

21 Mai 2018
1626 Vizualizari | 0 Comentarii

Mihaela Bilic, nutritionista vedetelor, si-a propus sa ne incurajeze sa adoptam un obicei frantuzesc extrem de benefic: acela de a manca o bucatica de branza la sfarsitul mesei. Nutritionista spune cateva secrete alimentare care ne vor ajuta sa ne mentinem dintii frumosi si sanatosi. Mihaela Bilic explica ce inseamna alimente anti-cariogenice si de ce este indicat sa le mancam la finalul unei mese principale. "Exista si o categorie de alimente numite anti-cariogenice, care nu numai ca nu provoaca carii, dar chiar neutralizeaza si blocheaza atacul acid al bacteriilor din gura. Aceste produse tin loc de periuta de dinti si consumate la finalul unei mese sunt capabile sa opreasca bacteriile din a "profita" de alimentele consumate in prealabil", a explicat Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.

Nutritionista subliniaza ca fosforul si calciul din branza neutralizeaza acizii din gura. "Singurul reprezentant al acestei categorii sunt branzeturile tari, fermentate tip telemea, cascaval, branza cu mucegai, parmezan, branzeturi frantuzesti etc. Branzeturile stimuleaza productia de saliva alcalina si scad numarul coloniilor de bacterii patogene din gura. Grasimea din branza impreuna cu cazeina (o proteina din lapte) formeaza o pelicula protectoare pe suprafata dintilor care are rolul de a-i apara ca un scut. Un argument in plus este acela ca fosforul si calciul din compozitia branzei au actiune de neutralizare a aciditatii din cavitatea bucala si stimuleaza remineralizarea smaltului dentar", completeaza Mihaela Bilic. 

In plus, branza te ajuta sa-ti pastezi ficatul sanatos si poate preveni dezvoltarea cancerului de ficat, potrivit unui studiu realizat de Texas A&M University. Cercetatorii au descoperit ca branza veche, precum brie sau cheddar, are potentialul de a creste speranta de viata cu pana la 25%. Asta pentru ca branza contine un compus numit spermidina care ajuta la prevenirea fibrozei hepatice si a cancerului de ficat. Desi branza nu prea a avut o reputatie buna din cauza grasimilor saturate, nu este prima oara cand un studiu sugereaza ca de fapt îti poate influenta pozitiv sanatatea. Mai mult, cercetatorii spun ca ajuta la întarirea sistemului imunitar.

Branzeturi bune versus branzeturi rele intr-o cura de slabire

Ce trebuie sa stii despre branza cu mucegai


mihaela bilic alimente anti-cariogenice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021355 (s)