News Flash:

De ce sa bem ceai mate

22 Februarie 2011
11064 Vizualizari | 0 Comentarii

Simbol al culturii sud-americane, ceaiul mate se obtine prin infuzarea unui amestec din frunze  uscate si scoarta de la arborele Ilex paraguariensis ("yerba mate"). Este un copac cu frunze vesnic verzi, ce se intalneste in padurile din Paraguay, Argentina, Peru, Chile si Brazilia.

Aceasta planta contine vitamine, minerale si antioxidanti, complexul vitaminelor B, vitamina C, A, E, potasiu, magneziu, calciu, fier si zinc, precum si o cantitate mare de teina (de doua ori mai multa decat ceaiul negru). Ceaiul mate nu este consumat din ceasca, ci dintr-un vas special numit "mate", cu ajutorul unui "pai" numit "bombilla". Cu acesta se si amesteca bautura.

Beneficiile ceaiului mate:
- stimuleaza arderea grasimilor (este unul dintre cele mai eficiente ceaiuri de slabit)

- impiedica retentia de apa in organism

- inhiba pofta de mancare

- confera energie

- amelioreaza reumatismul, artrita, boile hepatice

- inhiba dezvoltarea celulelor canceroase

- Intareste sistemul imunitar

Mod de preparare
Infuzarea se face la fel ca la ceaiul verde sau alb, adica apa nu trebuie sa ajunga la fierbere.

Metodele de preparare a acestui ceai difera de la regiune la regiune, insa toate au un element comun: cana gourda se umple cu frunze de yerba mate peste care se toarna apa fierbinte de 70-80 de grade. Dupa ce se bea ceaiul, se mai poate turna apa peste frunzele respective, deoarece isi pastreaza mult timp aroma si proprietatile benefice. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceaiul mate ilex paraguariensis yerba mate
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014288 (s)