News Flash:

De ce painea alba ne poate imbolnavi

17 Martie 2017
842 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu degeaba toti nutritionistii recomanda painea integrala, din tarate, neagra si ne spun sa stam departe de painea alba. Aceasta contine carbohidrati cu indice glicemic ridicat, rapid de procesat de organism, care induc acelasi efect asupra corpului precum indulcitorul din sucuri, crescand glicemia, generand o activitate sporita la nivelul pancreasului care secreta mai multa insulina, totul ducand la scaderea prea brusca la nivelul glicemic. De altfel, majoritatea alimentelor cu indice glicemic ridicat trebuie evitate, inlocuite cu produse cu indice glicemic mic precum produsele de panificatie din faina integrala, cerealele integrala, fructele si legumele.

Painea cu tarate este foarte bogata in vitamine tip B si o foarte buna sursa de fibre. Ca si painea integrala, se recomanda alternarea ei cu alte tipuri de paine, mai ales pentru copii, deoarece asimilarea unor elemente importante (fier, magneziu, calciu) este ingreunata in cursul digestiei.

Painea graham trebuie sa contina faina de grau si macinis de secara. Consumatorii trebuie sa citeasca atenti etichetele compozitionale, termenul de expirare si etichetele cu alergeni, pentru ca altfel risca sa cumpere paine modificata, prezentata pe eticheta ca fiind graham.

nutritionistii painea integrala tarate neagra painea alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 35 queries | Mysql time :0.023173 (s)