News Flash:

De ce mancarea fierbinte este extrem de periculoasa

11 Noiembrie 2017
1039 Vizualizari | 0 Comentarii

Medicul Silviu Constantinoiu, presedintele Societatii Romane de Chirurgie, atrage atentia asupra unui lucru pe care il facem cu totii. Medicul a vorbit despre legatura unui anumit tip de cancer si alimentele fierbinti.

Mancarea fierbinte favorizeaza aparitia cancerului

“Vorbim despre cancerul de jonctiune si cancerul scuamos. In tarile vestice, cu un nivel de viata ridicat, exista o crestere alarmanta, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventa afectiune, a adenocarcinomului de jonctiune.

in alte tari, ale Orientului, cancerul scuamos este in plina crestere. De exemplu, in Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud si America de Sud. Mai intevine si un obicei alimentar.

De ce ne dor dintii cand bem fierbinte sau prea rece

in anumite populatii musulmane, barbatul mananca primul. Mancarea este adusa fierbinte. in tot acest timp, sotiile si copiii stau si asteapta pana cand barbatul mananca primul. Vorbim de mancaruri foarte fierbinti.

Femeile si copiii mananca alimentele la o temperatura mult mai acceptabila. Acest traumatism termic, repetat luni si ani intregi, face ca incidenta cancerului scuamos, la barbati, sa fie mult mai mare decat la femei.”, a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, potrivit dcnews.ro.

Prof. Dr. Silviu Constantinoiu este presedintele Societatii Romane de Chirurgie, coordonatorul unui recent Tratat de Patologie si chirurgie esofagiana. De asemenea este si seful Clinicii chirurgicale de la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti.

Medicul a fost invitatul DC News in cadrul emisiunii “Academia de Sanatate” realizata de catre prof. dr. Irinel Popescu, presedinte al Academiei de stiinte Medicale.

La fel si vopseaua de par

Potrivit unui studiu realizat de chirurgul Kefah Mokbel din Londra, femeile care isi vopsesc parul au o crestere cu 14% a ratelor de cancer mamar.

Profesorul Mokbel, care lucreaza la Spitalul Printesa Grace din Marylebone, Londra, recomanda ca femeile sa-si vopseasca parul nu mai mult de doua pana la cinci ori pe an.

De asemenea, el recomanda utilizarea cat mai multor produse naturale pentru schimbarea nuantei parului, sugerand henna sau sfecla rosie, rapoartele Sunday Times.

“Ceea ce am descoperit este faptul ca industria recomanda femeilor sa isi vopseasca parul la fiecare patru pana la sase saptamani.

ALERTA! De ce nu este bine sa bei ceaiul foarte fierbinte

Desi lucrarile suplimentare sunt necesare pentru a confirma rezultatele noastre, concluziile noastre sugereaza ca expunerea la coloranti pentru par poate contribui la riscul de cancer mamar.”, a spus profesorul Mokbel.

Sanna Heikkinen de la Registrul Cancerului Finlandez a declarat ca cercetarea finlandeza separata a gasit o legatura intre femeile care utilizeaza coloranti pentru par si probabilitatea de a dezvolta cancer de san.

„Am observat o asociere statistica intre utilizarea colorantului de par si riscul de cancer de san in studiul nostru.”, a spus ea.

Dar, ca si Mokbel, Heikkinen a subliniat ca oamenii de stiinta nu sunt siguri de o relatie cauza-efect.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cancer alimentele fierbinti cancerul scuamos reflux gastroesofagian
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1463 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013612 (s)