News Flash:

De ce mananca Elisabeta a II-a bananele cu furculita si cutitul

16 Noiembrie 2018
591 Vizualizari | 0 Comentarii
Elisabeta a II a

Fostul bucatar sef al casei regale britanice explica motivul pentru care suverana Angliei foloseste tacamurile cand mananca banane. Regina Elisabeta a II-a are cateva reguli de la care nu se abate niciodata atunci cand mananca. Daren McGrady, fostul bucatar sef de la Palatul Buckingham, a scris in cartea pe care a lansat-o, "Eating Royally", ca suverana mananca bananele cu furculita si cutitul, iar motivul, oricat de hilar ar parea, o face sa nu se abata niciodata de la acest obicei: Elisabeta a II-a foloseste tacamurile cand mananca aceste fructe ca sa nu semene cu o maimuta.

McGrady a scris ca regina are o tehnica simpla: mai intai taie cu cutitul ambele capete ale banenei din farfurie, apoi desface coaja cu furculita si cutitul. Aceasta tehnica este recomandata si de expertul in eticheta William Hanson. "La un banchet oficial, fructele sunt servite ca desert. O banana este intotdeauna cel mai ales fruct. Tai ambele captele cu cutitul pentru desert, cel mai subtire, desfaci usor coaja, apoi tai banana in felii pentru a o manca cu furculita si cutitul", a explicat expertul citat de Daily Mail, noteaza eva.ro.

Intr-un interviu precedent acordat cotidianului britanic, McGrady, care a lucrat ca bucatar pentru Printesa Diana, iar acum conduce propriul restaurant in Dallas, Texas, a dezvaluit ca Regina Marii Britanii nu mananca mare lucru si mai mult risipeste mancarea decat o consuma. "Nu prea mananca. Mananca doar cat are nevoie ca sa traiasca; printul Charles traieste ca sa manance. Ii place mancarea, este interesat de mancare, vrea sa stie de unde provine. Regina nu e asa", a spus bucatarul.

McGrady a mai spus ca Regina devine interesata de mancare atunci cand vine in vizita un rege, o regina sau un presedinte de stat: "Atunci supervizeaza meniul, alege ce vrea, intreaba daca avem destula carne de fazan si de potarniche. Ii place mancarea de la proprietate si sa vada in meniu produsele sale." "Ii place partea de organizare. Petrecerile in gradina sunt imense si trebuie sa avem multa mancare, produse de patiserie si inghetata", a mai spus bucatarul.

Cand organizeaza receptii diplomatice, Darren, unul dintre cei 20 de bucatari de la casa regala, trebuia sa pregateasca meniul pentru 2.000-3.000 de persoane. Regina supervizeaza meniul, care ii este trimis de doua sau de trei ori pe saptamana in perioada premergatoare evenimentului. "Meniul ii este trimis, iar ea pune o linie in dreptul produselor pe care nu le doreste", a spus Darren, explicand ca suverana are un rol si mai important in organizarea banchetelor de stat.

Bucatarul a mai dezvaluit ca Regina Elisabeta evita usturoiul, dar iubeste ciocolata, iar desertul ei preferat este un preparat numit "placinta perfecta cu ciocolata", un foietaj cu bezea, scortisoara si crema de ciocolata. Elisabeta a II-a a tinut un discurs emotionant la cea mai recenta receptie organizata la Palatul Buckingham, in onoarea Printului Charles, care a implinit miercuri 70 de ani. "Este un privilegiu pentru orice mama sa poata tine un discurs in cinstea fiului ei la a 70-a aniversare a lui. Inseamna ca ai trait suficient de mult sa iti vezi copilul crescand. Este ca atunci cand - ca sa folosesc o analogie - plantezi un copac si poti sa il vezi crescand", a spus regina.

Ea a continuat: "Mama mea m-a vazut implinind 70 de ani, desigur. Şi a fost auzita ca a observat ca 70 este exact varsta cand numarul lumanarilor de pe tortul tau depaseste puterea suflului cand trebuie sa le stingi. De-a lungul celor 70 de ani ai lui, Philip si eu l-am vazut pe Charles devenind un campion al conservarii si al artelor, un lider caritabil, un dedicat si respectat mostenitor al tronului ce poate fi comparat cu oricine din istorie si un tata minunat".

Regina Elisabeta a subliniat ca printul de Wales a fost sustinut de sotia lui, Camilla. "Prin acest discurs ii urez aniversare fericita fiului meu, un duce original. Pentru tine, Charles, pentru Printul de Wales." Miercuri seara, la palatul Buckingham au avut loc receptia si dineul organizate cu ocazia aniversarii Altetei Sale Regale Charles, Print de Wales, la care au participat membrii familiei regale britanice, dar si straine - precum regina Rania a Iordaniei, printul Albert de Monaco, printul Frederick si printesa Mary ai Danemarcei, regele Herald si regina Sonja ai Norvegiei, regina Mathilde si regele Phillipe ai Belgiei, printesa Beatrix a Olandei, regina Sophia a Spaniei, printii Nicholas si Tatiana ai Greciei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dieta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1523 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013713 (s)