News Flash:

De ce iaurtul este indicat celor carora le miroase gura urat?

27 Septembrie 2016
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
Cateodata raul trebuie combatut cu un remediu similar - in cazul de fata: bacteriile, cu bacterii. In faringele nostru traiesc microorganisme care produc hidrogen sulfurat, iar aceasta este una dintre cauzele mirosului neplacut al gurii. Insa bacteriile "bune" din iaurt le pot tine in sah pe cele "rele". Participantii la un studiu efectuat in Japonia au mancat de doua ori pe zi, timp de sase saptamani, cate 80 de grame de iaurt neindulcit. 
La sfarsitul acestei perioade, la peste juma­tate dintre pacientii cu halitoza, scazuse canti­tatea de hidrogen sulfurat, iar placa bacteriana si in­flamatiile gingivale se redusesera considerabil. Cer­cetatorii au recunoscut ca nu stiu cu exactitate in ce mod reusesc culturile vii din iaurt sa micsoreze canti­tatea de hidrogen sulfurat. Este posibil ca microor­ganismele benefice, existente in iaurt - Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus - sa alunge pur si simplu bacteriile "rele", ori sa creeze un mediu neprietenos, in care ele sa nu se mai simta confortabil. Desi s-ar putea ca si unele sortimente indulcite arti­fi­cial sa dea rezultate, cel mai eficient actioneaza iaur­tul pur, neindulcit, cu culturi bacteriene active. Si cateva frunze proaspete de menta ar putea sa va fie de ajutor. Insa nu prea multe, deoarece excesul ar putea deranja bacteriile folositoare.

bacteriile bacterii microorganisme hidrogen sulfurat bacteriile bune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020656 (s)