News Flash:

De ce este sanatos sa mananci creier la cuptor

5 Octombrie 2016
6500 Vizualizari | 0 Comentarii
creier la cuptor
Dintre toate alimentele, creierul de vita, de oaie si de porc contine cel mai mult colesterol. Dar are in compozitie si grasimi sanatoase, plus cateva vitamine importante, spune specialistul nostru. 

Analize obligatorii dupa 45 de ani
 
100 de grame de creier au 2.000-2.600 mg de colesterol, indiferent de la ce animal provine. De aceea, persoanele cu hipercolesterolemie, cu dislipidemie si cu maladii cardiovasculare si hepato-renale ar trebui sa ­evite acest aliment. In ciuda acestui ­dezavantaj, cei fara probleme de sanatate nu ar trebui sa-l excluda total din ­dieta, deoarece contine si grasimi bune, in special pentru sistemul nervos. Creierul este o sursa foarte buna si de fier, de vitaminele B6 si B12 (cea din urma se gaseste in putine alimente si este importanta in prevenirea anemiei si bolilor nervoase) si de vitaminele C si E. 

Unul din 25 de copii are colesterolul crescut. Care sunt explicatiile specialistilor 
In general, creierul este gatit pane, insa combinatia cu pesmet/faina ­este indigesta. In plus, prin prajirea in ulei, vom adauga colesterol si calorii acestui aliment. Mult mai indicat este creierul preparat la cuptor. 

creierul colesterol grasimi vitamine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027346 (s)