News Flash:

De ce este recomandat sa consumam quinoa

2 Ianuarie 2014
1540 Vizualizari | 0 Comentarii
Quinoa
Quinoa este un tip de cereala cunoscut mai si sub denumirile populare de „aurul incasilor” sau „mama cerealelor” fiind in consumat in urme cu sute de ani doar de persoanele din categoriile sociale privilegiate.
Quinoa este originara din America de Sud, zona Anzilor, fiind consumata mai ales datorita nivelului bogat de proteine, aceasta avand, potrivit specialistilor, de doua orin cantitatea de proteine fata de orez. Quinoa este foarte bogata in fibre care sunt bune cu precadere pentru sanatatea sistemului cardiovascular, reducerea riscului unor tipuri de cancer si pentru sistemul digestiv, noteaza adevarul.ro. 
O portie de quinoa, in jur de 50 de grame, contine jumatate din necesarul de acid folic si o treime din necesarul zilnic de magneziu, dar si o cantitate mare de fier, calciu, potasiu si cupru. Quinoa este un aliment bun pentru consum, aceasta  ajutand in incercarea de prevenire a diabetului, a pietrelor la vezica biliara, a astmului si a migrenelor (riboflavina si magneziul sunt cele care actioneaza in combaterea migrenelor).   
Cei care incearca sa se lupte cu kilogramele in plus pot apela la acest tip de aliment, deoarece fata de alte cereale este mult mai satioasa. Quenoa este un aliment natural si indicat pentru cei care vor sa-si imbunatateasca memoria, datorita continutului ridicat de vitamina B9. Daca ar fi sa sintetizam in cateva cuvinte motivele care ne recomanda consumul acestei cereale, am putea sublinia urmatoarele: este bogata in fibre, are continut mare de proteine, ajuta in regenerarea tesuturilor, are fier si magneziu si nu contine gluten.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

quinoa cereala aurul incasilor mama cerealelor proteine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1765 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036677 (s)