News Flash:

De ce este importanta painea in alimentatie

16 Iulie 2013
3373 Vizualizari | 0 Comentarii
Produsele cerealiere, printre care si painea, reprezinta fundamentul alimentatiei sanatoase si fac parte din prima grupa de alimente, recomandate pentru a fi consumate cel mai des, alaturi de cele din grupa a doua, compusa din fructe si legume, conform piramidei alimentare, recomandata de nutritionisti.
In cazul produselor de panificatie, continutul de fibre alimentare, vitamine, minerale, etc. precum si viteza de absorbtie a glucidelor sunt stabilite de tipul de faina folosita. Astfel, se recomanda painea fabricata din faina integrala, datorita continutului de substante nutritive si a proprietatilor acestora, care asigura un aport important de glucide complexe, proteine, fibre, vitamine, minerale, avand in acelasi timp continut scazut de calorii, scrie doctorulzilei.ro.
Faina integrala de grau sau de secara se obtine din macinisul integral  al cerealelor, pastrand o parte importanta a elementelor nutritive ale  bobului de grau.
Faina rafinata (alba) se obtine prin procesarea cerealelor, in urma inlaturarii in totalitate a invelisului si a germenului. Acest tip de faina este saraca in fibre alimentare, minerale sau vitamine absolut necesare organismului intr-o nutritie echilibrata.
Specialistii in nutritie atrag atentia asupra faptului ca nu orice fel de paine de culoare mai inchisa este produsa din faina integrala. Adesea, aceasta culoare nu este conferita de natura fainii sau a altor ingrediente admise ci de adaosul de coloranti sintetici. De aceea, pentru a fi siguri in alegerea produselor, este recomandat sa citim cu atentie eticheta cu informatii nutritive.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

painea alimente fructe legume nutritionisti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1990 (s) | 23 queries | Mysql time :0.063671 (s)