News Flash:

De ce este bine sa mananci si tulpinile, dar si frunzele de la broccoli

28 Ianuarie 2016
7484 Vizualizari | 0 Comentarii
Broccoli este una dintre cele mai sanatoase legume. Beneficiile acestei plante sunt numeroase, dar cei mai multi dintre noi consuma doar inflorescenta, uitand sau nestiind ca si frunzele, dar si tulpina ajuta organismul. Florile boboci de la broccoli contin o mare varietate de antioxidanti, calciu, magneziu si vitaminele A, C si E.

10 motive pentru a manca broccoli. Vezi si cum poti prepara o delicioasa supa crema de broccoli si avocado

Tulpinile si frunzele de broccoli sunt si ele comestibile. Poate nu stiati, dar numai 30 de grame de frunze de broccoli, pe care probabil le aruncati contin 90% din doza zilnica necesara de vitamina A, care contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar si a vederii. Aceeasi cantitate de frunze contine, de asemenea, 43% din doza zilnica necesara de vitamina C, care ajuta la prevenirea cancerului. Incercati sa pregatiti frunzele, impreuna cu floarea.

Cum gatim corect broccoli pentru a pastra nutrientii anticancer

Tulpinile de broccoli au un gust dulceag si contin mai multe fibre decat floarea. Avand in vedere ca tulpinile au nevoie de mai mult timp pentru fierbere, acestea trebuie gatite inainte de a adauga restul legumelor.

broccoli prevenirea cancerului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029412 (s)