News Flash:

De ce este bine sa consumam ulei de porumb

14 Iunie 2011
9439 Vizualizari | 0 Comentarii

Uleiul de porumb s-a remarcat mult in ultima vreme in randul uleiurilor foarte bune in a fi folosite la gatit, datorita punctului de ardere foarte ridicat - 241 de grade Celsius. Extras din germenii de porumb, acest tip de ulei are de doua ori mai multa vitamina E decat uleiul de floarea soarelui, dar are si acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6,i vitaminele B, C, D, K si minerale (fier, mangan, cupru, crom, aluminiu ).

Gustul este placut si nu influenteaza aromele celorlalte ingrediente care intra in contact cu uleiul, ceea ce-l face ideal pentru prajit, dar si pentru salate. Iata cateva dintre beneficiile uleiului de porumb:

1. Datorita acizilor grasi nesaturati, consumul frecvent mareste rezistenta la boli; practic, intareste sistemul imunitar si muscular.
2. Este un bun reglator al secretiei hormonilor tiroidieni.
3. Stimuleaza buna functionarea a glandelor sexuale.
4. Participa la procesele de oxidare si metabolism din organismul uman.
5. Favorizeaza eliminarea din organism a excesului de colesterina.
6. Datorita continutului mare de vitamina E (vitamina tineretii) incetineste imbatranirea.

Ulei de porumb isi gaseste utilitatea si in cosmetica. Aplicat pe ten dupa demachiere, prin masaj usor, uleiul de porumb hidrateaza si lasa o senzatie catifelata a tenului. De asemenea, previne si trateaza caderea parului. In acest sens, se incalzeste uleiul si se maseaza cu el tot capul, dupa care se infasoara intr-un prosop care a fost inmuiat in apa fierbinte si stors. Se mentine pret de doua ore si apoi se spala in mod obisnuit sau cu o infuzie de ceai.

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014102 (s)