News Flash:

De ce e bine sa mananci Tofu

18 Februarie 2014
2351 Vizualizari | 0 Comentarii
Tofu este un aliment nutritiv si bogat in proteine. De exemplu, 100 de grame de tofu contin 40% din necesarul zilnic de triptofan (aminoacid esential care produce serotonina, raspunzatoare pentru transmiterea perfecta a mesajelor de la creier spre diferite functii ale organismului) si 30% din cel de mangan si de iod. Alti nutrienti esentiali prezenti in tofu sunt proteinele, acizii grasi Omega 3, seleniul, cuprul, fosforul, calciul si magneziul.
Beneficiile cardiovasculare aduse de soia sunt printre cele mai mari avantaje. Concret, consumul de tofu scade colesterolul, scade nivelul trigliceridelor si poate chiar imbunatati colesterolul bun.
Femeile au nevoie de consum ridicat de soia si, implicit, de tofu, in perioada menopauzei, fiindca acest aliment contine fitoestrogeni, care asigura echilibrul nivelului de estrogen din organism. Aditional, majoritatea tipurilor de branza tofu sunt imbogatite si cu calciu, ceea ce duce la intarirea sistemului osos al femeilor aflate in aceasta perioada a vietii.
Fierul si cuprul din tofu ajuta la producerea hemoglobinei, care transporta oxigenul prin sange. Acizii grasi Omega 3 nu se gasesc in cantitati sporite doar in uleiul de peste, ci si in tofu. Acestia au grija ca sangele sa nu se ingroase si sa transforme colesterolul rau in colesterol bun.
Seleniul reprezinta iar un nutrient important din tofu, acest element men?inand in stare buna sistemul antioxidant al organismului si reparand ADN-ul. Practic, o dieta bogata in seleniu ajuta decisiv la prevenirea cancerului si in lupta contra radicalilor liberi.
In fine, studii efectuate in Asia si in Statele Unite in randul aceleiasi categorii de oameni in varsta, intre 65 si 85 de ani, au relevat ca incidenta bolii Alzheimer este mai mica in Asia, in randul persoanelor care au consumat regulat tofu.
Contraindicatii: produsele de soia produc alergii la anumite categorii de oameni, mai exact la cei care sufera alergii la tipuri de mancare precum laptele, branza, alunele, oua, portocalele. Implicit, fiind facut din lapte de soia, si tofu este un aliment pe care persoanele care se stiu alergice trebuie sa-l consume cu moderatie, avertizeazo efemeride.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tofu aliment nutritiv proteine triptofan serotonina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1937 (s) | 23 queries | Mysql time :0.052227 (s)