News Flash:

De ce e bine sa consumi gogosari

24 Septembrie 2013
7098 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumati in stare cruda sau folositi pentru delicioasele muraturi, gogosarii sunt vedetele sezonului. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa-l incluzi in alimentatie.
1. Contin aproape 300 procente din doza de vitamina C pe care trebui sa o consumi zilnic. Pe langa un puternic antioxidant, vitamina C asigura o buna absortie a fierului. Asa ca ar fi bine combini gogosarii cu surse naturale de fier, potrivit csid.ro.
2. De asemenea, gogosarii sunt o buna sursa de vitamina B6, cu efecte diuretice, si magneziu, care combate anxietatea.
3. Nu e de neglijat nici continutul de vitamina A, care ajuta la o buna vedere, in special pe timpul noptii, si vitamina E cu rol important in mentinerea unui aspect tanar al pielii si parului.
4. Studii recente au aratat ca gogosarii activeaza procesul de incalzire a organismului si maresc rata metabolica, iar asta te ajuta sa arzi mai multe calorii, deci sa slabesti.
5. Gogosarii rosii sunt bogati in licopen, un colorant vegetal, care ajuta la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostata si cel pulmonar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

muraturi gogosarii alimentatie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2585 (s) | 23 queries | Mysql time :0.040321 (s)