News Flash:

De ce consumul de carne rosie poate creste riscul de cancer

11 Octombrie 2017
133 Vizualizari | 0 Comentarii
carne rosie
Numeroase persoane au crescut consumand carne de porc, vita si produse lactate, dar in ultimii ani a aparut recomandarea din partea specialistilor de a reduce consumul de produse animale, in special de carne rosie.
Potrivit unei serii de studii, alimentatia bogata in carne rosie a fost asociata cu riscul crescut de a face cancer, ateroscleroza, infarct, Alzheimer si chiar diabet de tip 2. Cercetatorii de la Universitatea California din San Diego considera ca motivul ar putea fi un anumit tip de zahar, potrivit The Telegraph, citat de antinewsnetwork.com.
Neu5Gc (acid N-glicolil-neuraminic) este o molecula de zahar care se gaseste in compozitia celulara a celor mai multe mamifere, dar nu si in cazul oamenilor. Aceasta este introdusa in organismul uman prin consumul de carne, organe sau unele produse lactate.
Atunci cand Neu5Gc este incorporat in tesutul uman, sistemul imunitar il recunoaste ca pe o substanta straina, producand anticorpi care sa-l atace. Consumul repetat de carne rosie poate cauza astfel inflamatia cronica, care a fost asociata cu un risc crescut de formare a tumorilor. Neu5Gc a fost asociat cu aparitia cancerului, cu boli cardiovasculare si alte afectiuni inflamatorii.

Pericolul din apa minerala: cine ar trebui sa o evite
In cadrul unui studiu, soarecii au fost folositi pentru a stabili legatura dintre Neu5Gc si aparitia cancerului. Potrivit cercetatorilor, este pentru prima data cand au putut recrea exact efectul Neu5Gc asupra corpului uman, folosind soarecii. Acestia au fost hraniti cu Neu5Gc si le-au fost injectati anticorpi Neu5Gc, ceea ce a dus la aparitia spontana a celulelor canceroase in cazul soarecilor.
Acest tip de zahar se gaseste in carne rosie (porc, vita, oaie, capra etc.), in laptele de vaca si anumite produse lactate. Pentru ca organismul uman nu poate produce Neu5Gc in mod natural, atunci cand este absorbit in tesuturi prin intermediul alimentatiei provoaca un raspuns de atac din partea sistemului imunitar, care il considera o substanta straina. De-a lungul timpului, consumand frecvent carne rosie, inflamatia cauzata de raspunsul sistemului imunitar devine una cronica si are un rol important in aparitia cancerului. Persoanele care mananca des carne rosie sunt mult mai predispuse.
In cadrul unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea UC Davis School din SUA si Universitatea Xiamen din China s-a descoperit faptul ca nivelul zaharului Neu5Gc este mult mai ridicat in organele de porc decat in carnea de porc. Iar prin gatire, nivelul Neu5Gc creste semnificativ, devenind un pericol pentru persoanele care consuma frecvent organe de porc precum ficat, splina, rinichi, inima, plamani. Desi studiul a fost efectuat pe organe de porc, oamenii de stiinta avertizeaza ca rezultatele se extind si asupra organelor provenite de la alte animale, precum vita sau oaie.
sursa: eva.ro

vita produse lactate produse animale carne rosie cancer ateroscleroza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1491 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014726 (s)