News Flash:

De ce colesterolul ridicat apare mai ales in sezonul rece?

25 Octombrie 2017
444 Vizualizari | 0 Comentarii
Colesterolul ridicat, in sezonul rece, apare datorita alimentatiei bogate in grasimi animale si lipsei de activitate fizica. Pe langa consumul de alimente ce contin fibre vegetale (cereale, fructe uscate, legume) este important consumul de apa si cel putin 30 de minute zilnic de exercitii fizice.
Colesterolul este produs in ficat si apoi este transmis prin fluxul de sange catre toate celulele din corp cu ajutorul LDL (LDL = Low Density Lipoproteins). Ficatul unui om sanatos poate sa produca singur tot colesterolul de care are nevoie organismul, fara a fi nevoie sa fie ajutat si din alte surse. In drumul sau prin vasele de sange LDL transporta si furnizeaza colesterolul celulelor care au nevoie de el. Daca aceste celule nu mai au nevoie de colesterol, ele trimit un semnal cum ca nu mai au nevoie de acesta si LDL il transporta mai departe cu ajutorul fluxului sanguin. Partea proasta e ca daca la sfarsitul traseului a mai ramas colesterol in acest LDL inainte de a ajunge in ficat pentru a fi trimis din nou “in misiune” o parte din acesta se depune pe peretii vaselor de sange. In decursul timpului, aceste depozite de colesterol pot creste si pot ajunge sa obtureze aproape complet anumite vase de sange cauzand boli grave (de ex. atac de cord, ateroscleroza).
Din fericire, corpul uman produce si HDL (High Density Lipoproteins). Acest HDL are acelasi traseu cu LDL si are rolul de a curata depozitele de colesterol depuse pe peretii vaselor de sange, aducandu-l din nou in ficat unde este transformat in bila si trimis apoi spre intestine pentru a asigura digestia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

colesterolul ridicat grasimi alimente fibre vegetale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028111 (s)