News Flash:

De ce ar trebui sa reducem cat mai mult consumul de alimente gatite

20 Iunie 2011
2221 Vizualizari | 0 Comentarii

Nutritionistii ne indeamna sa consumam cat mai multe alimente crude, beneficiile lor pentru sanatate fiind incontestabile. Gatirea, indifferent de modalitatea aleasa (fierbere, prajire, coacere) distruge, in primul rand, enzimele din alimentele crude. Cand un preparat este incalzit la temperaturi de peste 48 grade Celsius timp de 20 de minute se produce o distrugere aproape completa a enzimelor din continutul sau.

Efectele negative ale alimentelor gatite
Tot prin gatire se pierd proteinele si o parte din vitamine si minerale. Cel mai repede sunt distruse viitaminele din complexul B si vitamina C. Studiile sustin ca in urma gatirii se mai pastreaza maxim 20% din valoarea nutritiva a alimentelor. 

In plus, in timp, o alimentatie bazata pe alimentele gatite ne poate afecta sistemul imunitar. Fiind privat de vitamine si minerale, sangele isi va schimba compozitia chimica, lucru scos in evidenta de specialist. In cadrul primului Congres International de Microbiologie s-a afirmat ca prin consumul de alimente gatite se poate produce o boala denumita leucocitoza, care slabeste foarte mult sistemul imunitar. Iata un motiv in plus pentru a gati cat mai putin si doar alimentele care nu pot fi consumate crude.

Consumul de cruditati te ajuta sa contracarezi efectele nedorite produse de alimentele gatite. Sfatul medicilor este ca fiecare masa gatita sa fie combinata cu o portie de cruditati. Retineti ca alimentele trebuie gatite la mai putin de 87 grade Celsius. Iata cateva trucuri pentru a consuma cat mai multe alimente crude:

- La micul dejun adauga bucatele de fructe proaspete in iaurtul simplu. Daca preferi omleta, nu praji si legumele, ci adauga-le la sfarsit, crude. 

- La masa de pranz, daca obisnuiesti sa consume supe si ciorbe, adauga verdeata la sfarsit, iar felul al doilea asociaza-l cu o salata de legume proaspete.

- Gustarile dintre mese ar trebui sa fie alcatuite din fructe sau legume crude.

- La cina opteaza pentru o salata din fructe sau din legume crude (proaspete) in fiecare zi.  


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

leucocitoza
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020519 (s)