News Flash:

Cvasul, bautura traditionala ruseasca, ajutor pentru slabire si detoxifierea organismului. Iata cum se prepara

7 Mai 2016
3102 Vizualizari | 0 Comentarii
Cvasul este o bautura fermentata (probiotica) traditionala in Rusia, acolo unde este considerata un adevarat panaceu sau un elixir. Aceasta bautura a reprezentant un veritabil leac antibacterian pentru bolnavii de febra tifoida din Primul Razboi Mondial, aliment nutritiv in perioada de foamete, dar si un tonic pentru ierni geroase.

Cercetarile recente au aratat ca aceasta bautura ajuta si la reducerea greutatii, dar si la purificare organismului. Iata cateva retete de cvas usor de preparat acasa:

1. Cvas din ovaz
Cvasul se consuma timp de 2 saptamani. Peste 2 saptamani se va observa o ameliorare a digestiei si pierderea greutatii. Timp de o luna, puteti pierde cateva kilograme.

Pentru un borcan de 3 litri se iau 0,5 kg de ovaz sau fulgi de ovaz. Acestea se spala, se adauga in borcan si se adauga apa fiarta. Adaugam 3 linguri de zahar pentru a incepe procesul de fermentare.

Apoi gura borcanului se leaga cu tifon si se lasa 2 zile. Dupa expirarea acestui termen, la suprafata cvasului se formeaza o pelicula - e semn ca bautura e gata. Strecurati cvasul si beti cate un pahar, cu 30 de minute inainte de masa.

2. Cvas din sfecla
O sfecla mare sau 2 mai mici se rad prin razatoare, se adauga o bucata de paine de secara uscata si se adauga 2 litri de apa rece. Se mesteca cu 4 linguri de zahar. Se lasa 3-4 zile, apo se pune in frigider.

Beneficiile cvasului din sfecla: elimina colesterolul, ajuta in cazul afectiunilor cardiovasculare, dilata vasele, curata colonul, este util in cazul obezitatii.

Se bea o jumatate de pahar, cu jumatate de ora inainte de masa.

Cvasul din sfecla, bautura-minune pentru boli de ficat, rinichi, inima, dar si cancer

3. Cvas din ierburi dupa reteta lui Bolotov
Foarte multi cunosc reteta cvasului din rostopasca cu zer din lapte, inventat de academicianul Bolotov. Aceasta bautura contribuie la curatirea organismului, intareste imunitatea, fiind folosita deseori in cazul racelilor.

Cu ajutorul cvasului din plante poate fi redusa febra. Intr-un borcan de 3 l se pune un frunze de rostopasca - cat sa umpleti un pahar, se adauga 200 g de zahar, 0,5 l de zer si apa. Acest cvas va fi gata peste 10 zile. Pentru cura de slabire se consuma in fiecare zi cu 30 de minute inainte de masa.

cvasul bautura fermentata leac antibacterian
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012707 (s)