News Flash:

Cura cu clorofila

23 Septembrie 2011
2922 Vizualizari | 0 Comentarii

Clorofila declanseaza procese puternice de dezintoxicare, favorizeaza asimilarea si fixarea mineralelor vitale, stopeaza infectiile. Cel care va beneficia in primul rand de pe urma curei cu clorofila va fi sangele. Tulburarile de coagulare, anemia, carentele de calciu si magneziu vor fi rapid compensate de aceasta cura.

Cura cu clorofila este contraindicata persoanelor cu diaree acuta, cu colita de fermentatie, precum si celor al caror colon este foarte sensibilizat. Persoanele care au suferit operatii de by-pass coronarian sau care sufera de tromboza vor face aceasta cura numai la recomandarea si sub supravegherea medicului. 

Iata doua metode prin care putem obtine extractul de clorofila
1. Cu ajutorul mixerului electric.
Pentru obtinerea unui pahar (200 ml) de extract de clorofila, intr-un vas de plastic se pune un manunchi de mladite verzi de plante (cat sa poata fi cuprins intre degetul mare si aratator) si un pahar de apa plata. Se marunteste planta foarte bine (vreme de 3-5 minute) cu ajutorul mixerului, dupa care se filtreaza imediat printr-un tifon. Se consuma preparatul imediat dupa filltrare, asa incat sa nu se oxideze. 

2. Prin macerare. 
Aceeasi cantitate de mladite verzi se toaca marunt pe o planseta de lemn. Imediat dupa tocare, planta este pusa cu tot cu suc intr-un pahar cu apa plata si se lasa la macerat la temperatura camerei, vreme de sase ore, dupa care se filtreaza prin tifon. Dupa filtrare, extractul obtinut se consuma imediat. 

Se folosesc numai tulpini de plante alimentare. Nu folositi plante pe care nu le cunoasteti sau a caror provenienta este incerta, deoarece pot avea efecte toxice imprevizibile (fie datorita toxicitatii plantei in sine, fie datorita stropirii plantei cu substante chimice, ingrasaminte etc.). Cu cat verdele plantei este mai intens, cu atat efectele sale vor fi mai puternice, deoarece si continutul de clorofila va fi mai ridicat.

Iata cateva plante folosite in terapia cu clorofila:

- fire verzi de zarzavat: patrunjel sau telina, in anumite cazuri frunze de ceapa verde sau usturoi;
- tulpini tinere de urzica sau frunze verzi de leurda ori papadie;
- mladite verzi, de circa 8 cm inaltime, de grau, orz sau ovaz;
- tulpini tinere de lucerna.

O cura standard cu clorofila dureaza 12 zile si va decurge astfel:
In prima zi - un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte mesei de dimineata.
In a doua zi se va dubla cantitatea (100 ml), care va fi bauta in doua reprize, cu 30 de minute inaintea mesei de pranz si de seara.
Intre ziua a treia si a unsprezecea se mareste doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizandu-se in trei parti egale, luate cu 30 de minute inaintea celor trei mese principale.

In a douasprezecea zi se bea cate un pahar de extract de clorofila inaintea fiecarei mese. Este de preferat ca in ultima zi de cura sa nu se consume altceva decat orez fiert si sarat dupa gust, pentru ca efectele de dezintoxicare sa fie mai intense.

O mentiune speciala merita facuta pentru orzul verde care se consuma 3 x 50 ml pe zi.  
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clorofila
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013438 (s)