News Flash:

Cum trebuie sa arate produsele bio

1 Martie 2017
283 Vizualizari | 0 Comentarii
produsele bio
Alimentele organice au fost reglementate de UE înca din 2007, când a aparut un prim Regulament în acest sens, urmat de un al doilea, în 2008, prin care au fost introduse elemente privind etichetarea acestor produse. Potrivit acestora, producatorii care vor sa scoata pe piata alimente organice trebuie sa obtina certificare din partea organismelor abilitate, urmare a respectarii unor conditii stricte. Spre exemplu, procedeele de productie trebuie sa fie în acord cu natura si cu ciclurile acesteia si sa presupuna un consum responsabil de apa si energie. De asemenea, fructele si legumele pot obtine certificarea bio doar daca sunt din seminte ecologice, iar îngrasamintele folosite sunt si ele considerate bio.
În România, produsele certificate au pe eticheta sigla nationala "ae", specifica produselor ecologice, alaturi de sigla comunitara.
Alimentele pot fi etichetate ca fiind bio doar atunci când cel putin 95% din ingredientele lor sunt de natura organica. 

alimentele organice produse alimente organice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021827 (s)