News Flash:

Cum trebuie preparata cafeaua pentru a nu ne face rau

9 Martie 2011
8821 Vizualizari | 0 Comentarii

Cafeaua nu afecteaza inima si nici stomacul, decat atunci cand cele doua organe sunt deja bolnave. Astfel, daca aveti hipertensiune, stati departe de cafea, la fel si daca suferiti de gastrita sau ulcer.

"Nu mai mult de doua cesti (300 ml) pe zi si niciodata pe stomacul gol", acesta este sfatul specialistilor cand vine vorba de consumul cafelei. Printre beneficiile cafelei: ajuta la digestie, intensificand tranzitul intestinal, si accelereaza metabolismul. 

Cafeaua poate fi si medicament. Vezi care sunt beneficiile asupra organismului 

"Cofeina din cafea este un stimulent usor pentru sistemul nervos central, imbunatatind vigilenta si performanta. S-a sugerat, desi acest lucru nu a fost dovedit, ca exista efecte benefice ale cafelei asupra diabetului de tip II, afectiunii Parkinson si anumitor forme de cancer", a declarat Roger Cook, director Coffee Science Information Center.

3 plante care pot inlocui cafeaua  

Evitati cafeaua la ibric
Cafeaua preparata la ibric nu este cea mai buna alegere pentru ca poate creste colesterolul. De asemenea, cafeaua solubila nu are mai multa cofeina, dar se absoarbe mai repede, ceea ce creste ritmul cardiac. Cel mai bine preparati-o la filtru sau espressor si beti-o simpla. Preparatele latte-machiato sau cappuccino  pot ajunge si la 500 de kilocalorii, adica echivalentul unui mic-dejun consistent. Cand vine vorba de sortimente, cel mai mai bine este sa nu consumati amestecuri de cafea. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cafeaua beneficiile cafelei cafeaua solubila filtru espressor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014357 (s)