News Flash:

Cum te pot imbolnavi legumele si fructele care ajung in farfuria ta

6 Iunie 2011
3951 Vizualizari | 0 Comentarii

Alimentele pe care le consumam pot fi sursa unor boli digestive cauzate de infectiile cu virusuri sau bacterii. Iata in ce conditii te pot imbolnavi legumele si fructele care ajung in farfuria ta:

1. Canalizare contaminata
Majoritatea legumelor au nevoie de multa apa pentru a se dezvolta. Daca apa este contaminata cu virusuri precum E.coli sau listeria, legumele sunt infectate, iar prin consumul lor, ne imbolnavim si noi. Uneori, nu scapam nici daca le-am spalat foarte bine inainte de preparare. 

2. Pesticide toxice
Multe dintre legumele pe care le consumam zilnic sunt crescute in sere si solare, iar mediul in care acestea sunt tinute este perfect pentru dezvoltarea insectelor. Pentru a scapa de daunatori, multi agricultori folosesc pesticidele, iar aceste pot raman pe legume si ajungem sa le ingeram. Otravirea cu pesticide poate duce la serioase afectiuni ale sistemului nervos.

3. Lipsa igienei
Persoanele care lucreaza in tarile exportatoare de fructe si legume sunt oameni, de cele mai multe ori, exploatati de marile companii si care sunt nevoiti sa lucreze intr-un mediu poluat si in conditii minime, in care conditiile de igiena sunt ultima lor problema. Si din cauza acestui lucru, consumatorii cad victimele unor bacterii care se pot dezvolta si devin chiar mortale.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

canalizare contaminata pesticide toxice lipsa igienei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015244 (s)