News Flash:

Cum suporti despartirea de partenerul tau?

20 Ianuarie 2013
1346 Vizualizari | 0 Comentarii

“Până când moartea ne va despărţi” sau “suflet pereche” – par a fi desprinse astăzi doar din basme căci noi, oamenii moderni, începem să aplicăm din ce în ce mai des şi în dragoste principiul “este mai uşor să cumperi ceva nou decât să repari”.

“Atunci când i-am spus ex-prietenului meu că au fost momente în care i-am mulţumit pentru că m-a părăsit pentru că am trăit fericirea pură (fără el), acesta s-a înnegrit la faţă şi m-a rugat să nu mai continui”, povesteşte acum amuzată Meda A., 30 de ani, care a trăit de curând sfârşitul unei poveşti de iubire ce a durat 8 ani şi în care considera că va fi implicată în tot restul vieţii. Ea a suferit foarte, foarte, foarte mult, a încercat să îl facă să revină asupra hotărârii lui, însă într-un final, a înţeles...

Oricât de greu ar fi şi oricât de imposibil pare, relaţiile între doi oameni nu mai pot fi la fel după un episod ce se numeşte despărţire cu motive grave. “Într-o seară de iunie, am rămas fără aer atunci când am dat curs impulsului de a-i verifica şifonierul iubitei mele din ultimii 6 ani, cu care locuiam de 2 ani şi alături de care mă vedeam îmbătrânind. Era gol!!! Este adevărat că în ultima perioadă eram mai stresaţi (a se citi distanţi!), însă de aici până la a pleca fără să spună un cuvânt ar fi trebuit să fie cale lungă... Timp de o săptămână nu am avut nici un sentiment, nici o dorinţă, nu am ştiut când este zi, când este noapte, nici când îmi este foame, nici când îmi este sete. Am fost paralizat interior. Apoi a început să doară”, îşi aduce aminte Mihai P., 33 de ani.

De atunci au trecut, multe, multe luni şi încă doare. Precum ei – multe alte femei, mulţi alţi bărbaţi.

Nu ştiu cum a fost pentru voi şi prietenii voştri anul 2012, dar din punctul meu de vedere a fost un an al schimbărilor în dragoste. În mare parte pentru cel puţin 20 dintre prietenele şi colegele mele şi alte încă 30 de femei (despre care am tot auzit doar eu – căci la suferinţă femeile coalizează) asta a însemnat înmormântarea unei poveşti de iubire îndelungate.

Poate că lucrurile chiar nu mai mergeau în direcţia bună pentru fiecare dintre aceste cupluri sau poate că a fost ceva în aer, poate că planetele s-au mişcat prea brusc, iar firul iubirii s-a rupt, poate că nu erau sortiţi unii altora sau poate că aşa este realitatea – avem nevoie de şi de cutremure emoţionale pentru a simţi că trăim. Cu siguranţă, fiecare dintre noi a simţit sau va simţi sfâşierea finalului unei mari iubiri, dar şi flacăra arzătoare a unei noi poveşti de dragoste.

Şi totuşi de ce se termină relaţiile?

Se spune că o relaţie de iubire se termină cu adevărat atunci când se termină! Până atunci nimeni şi nimic nu îi poate sta în cale. Nici chiar o femeie mai sexy, nici un bărbat mai bogat. Însă atunci când unul dintre parteneri pune capăt relaţiei o va face pentru binele său, oricât l-ar durea asta pe celălalt.

Nimeni nu îşi provoacă cu bună ştiinţă “răul”, din contră caută să-i fie din ce în ce mai bine chiar dacă pentru asta calcă pe suflete. Însă nimeni nu doreşte nici cealaltă variantă: ca partenerul să stea cu el doar din milă... Iată de ce iubirea este cu adevărat magică, iar acel echilibru emoţional este atât de greu de obţinut, dar atât de uşor de distrus.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

suflet pereche
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1452 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014412 (s)