News Flash:

Cum slabesti cu ajutorul cojilor de banane verzi

18 Aprilie 2016
3563 Vizualizari | 0 Comentarii
Lupta cu kilogramele in plus poate lua sfarsit dupa ce multe diete nu au functionat din cauza faptului ca fiecare organism este diferit. Daca inca te intrebi cum sa devii supla inainte de sezonul estival, incearca dieta cu coji de banane.

Potrivit yourhealthypage.com, bananele verzi sunt ideale pentru cei care vor sa slabeasca, iar cele coapte pentru bolnavii de cancer.

Probabil vi se pare imposibil sa consumati coaja de banana ca atare si, de aceea s-au gasit diferite „solutii", precum smoothie-urile, ceaiul sau chiar diverse preparate gatite. In cazul in care vreti sa adaugati coaja de banana in smoothie, este ideal sa o utilizati pe cea de culoare galbena, pentru ca este mai dulce decat cea verde.

Efectele surprinzatoare ale consumului de banane

O alta modalitate de a utiliza coaja acestui fruct este sa faceti ceai. Tot ce trebuie sa faceti este sa o fierbeti in apa timp de 10 minute. Daca va doriti ca bautura sa fie putin mai dulce, adaugati putina miere.

Indiferent de „reteta" pe care o alegeti, specialistii recomanda sa cumparam banane care nu au fost tratate cu diverse chimicale sau pesticide si sa le spalati inainte de a le folosi.

In plus, cojile de banane pot fi utilizate si in mancare. O reteta interesanta este urmatoarea:
Coji de banana cu fasole boabe
4 coji de banana verzi
1 lingurita de turmeric
sare
2 lingurite de ulei de cocos
jumatate de conserva de fasole boabe
jumatate de lingurita seminte de mustar
2 linguri de nuca de cocos razuita (neindulcita)
sucul de la un lime

Patru motive sa nu arunci cojile de banane

1. Taiati cojile in bucati mici si fierbeti-le in apa cu turmericul si un varf de cutit de sare. Pentru a preveni lipirea de recipient, adaugati cateva picaturi de ulei. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, lasati sa fiarba pana cand cojile sunt moi. Uscati-le, dar pastrati apa.
2. Daca utilizati fasole proaspata, fierbeti-o. Daca utilizati o conserva, clatiti boabele si scurgeti-le.
3. Incalziti uleiul de cocos intr-o tigaie la temperatura medie. Adaugati semintele de mustar, apoi cojile, fasolea si gatiti pentru 5 minute. Luati de pe foc si adaugati cocosul razuit. Condimentati dupa gust cu sare si sucul de lime.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bananele verzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032048 (s)