News Flash:

Cum se realizeaza labioplastia

24 Iunie 2019
401 Vizualizari | 0 Comentarii

Labioplastia presupune o intervenţie chirurgicală cu ajutorul căreia labiile pot fi reduse şi corectate.Operaţia genitală de labioplastie se adresează femeilor care au labii preamari, flasce, asimetrice, fapt ce constituie frecvent un motiv de disconfort estetic, dar şi sexual.

Labiile sunt buzele interioare ale vulvei.Labiile protejează orificiul vaginului atunci când se desfac coapsele. Din acest motiv trebuie evitată corectarea exagerată a acestora. În general, scopul operaţiei este cel estetic. Intervenţia este recomandată însăşidacăacuzidureri în timpul raporturilor sexuale, mersului pebicicletă sau în cazul practicării anumitor sporturi.

Dacă ai trecut printr-o naştere fiziologică, labiile se pot rupe sau lărgi. Prin labioplastie se pot repara aceste distrugeri, accelerându-ţi procesul de refacere de după naştere.

Intervenţia chirurgicală de labioplastie

Există mai multe tipuri de operaţii pentru labioplastie, în funcţie de complexitatea cazului. Procedura poate consta doar în simpla îndepărtare a labiilor în exces sau se poate păstra ceva din pielea exterioară, mai închisă la culoare, îndepărtând mai multă piele din partea interioară. Al treilea tip de procedurăpresupuneîndepărtareapieliiînexces din afarazoneiclitorisului. Este necesarsăteconsulţiînprealabil cu mediculchirurgpentru a alegetipul de procedură care se identificăcelmai bine cu nevoileşiasteptările tale.

Operaţia de labioplastie se poatedesfăşura sub anestezielocală (nu necesităinternare) sau sub anesteziegenerală (internarecâteva ore).

Perioada postoperatorie şi recuperarea după labioplastie

Dupăoperaţie, trebuiesăporţichiloţi de tip pantalon. Pentru a asigura o vindecarerapidă, estenevoie de o baiezilnicăsau un duşuşor. Suturile se dizolvă, astfelîncât nu estenevoie de o îndepărtarefizică a acestora. Îţi poţi reluacompletactivităţilenormaledupădouă-patrusăptămâni de la operaţia de labioplastie, înfuncţie de tipul de intervenţiepentru care aioptatşigradul de complexitate al acesteia. Cicatricile sunt minime, aproape imperceptibile pentru un necunoscător.

Posibile complicaţii ale labioplastiei

Majoritateapacientelor se simt bine dupaoperaţie.Totuşi, ceamaifrecventăcomplicaţieestesângerareaînprimele ore dupăoperaţie. Din acestmotiv, uniimedicirecomandă ca pacientelesărămână la clinicăsauînapropiere, înprimelepatru ore după labioplastie.

Reducereaşi/ sau modificarealabiilor poatereprezenta o soluţiebenefică, atât din punct de vedereestetic, câtşipractic, ceîţipoateconferimaimultăîncredereîn tine însăţişiconfortfizic.

SUSANU CLINIC - Chirurgie Plastică, Estetică şi Reconstructivă
A:Exclusive Residence, Bloc A7, Parter, StradaPetre Andrei, Iași 700495, România
T:(+40)730 787268E: office•susanuclinic.roW: www.susanuclinic.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1816 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021882 (s)