News Flash:

Cum se prepara pasca italiana cu orez

7 Aprilie 2015
2210 Vizualizari | 0 Comentarii
Aceasta pasca umpluta cu orez si branza ricotta este un desert traditional de Pasti pregatit de multe familii din Italia, fiind ideal pentru o masa de sarbatoare.
Ingrediente:
Aluatul: 570 de grame de faina, o lingura de praf de copt, 60 de grame de unt, o jumatate de cana de zahar, 3 oua, doua pliculete de vanilie.
Umplutura: o cana de apa, o jumatate de cana de orez, un litru de lapte, o cutie de 425 de grame de branza ricotta, o cana si jumatate de zahar, o lingura de suc de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua.
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestecati faina cu praful de copt. In alt bol mai mare, amestecati cu mixerul untul cu jumatate de cana de zahar, pana ce compozitia devine pufoasa. Adaugati pe rand ouale si vanilia. Treptat, adaugati faina, pentru a obtine un aluat moale. Impartiti aluatul in doua si formati doua mingi. Intindeti fiecare minge de aluat pe o suprafata de lucru presarata cu faina, in forma de disc, astfel incat sa incapa intr-o forma de copt cu diametrul de 25 de centimetri.

Vezi si: Un preparat delicios, cu adevarat deosebit! Cum se face pasca poloneza de Paste
 
Puneti discurile de aluat in forme si dati la frigider. Dati apa in clocot intr-o oala si adaugati orezul. Dati focul mai mic, acoperiti oala cu un capac si fierbeti 20 de minute. Adaugati laptele si fierbeti ingredientele, amestecand incontinuu, pana cand amestecul se ingroasa. Apoi luati oala de pe foc si lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 165 de grade Celsius. Dupa aceea, amestecati intr-un bol branza ricotta, zaharul, sucul si coaja de lamaie si 6 oua, pana ce obtineti o compozitie omogena si spumoasa. Adaugati amestecul rece cu orez si amestecati pana ce ingredientele se omogenizeaza. Turnati amestecul in forma de tarta, apoi acoperiti-o cu discul de aluat din cealalta forma. Coaceti pasca in cuptorul preincalzit pana ce aluatul de deasupra capata o culoare aurie, aproximativ 60 de minute, apoi lasati sa se raceasca pe un gratar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pasca orez branza ricotta pasti italia sarbatoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048998 (s)