News Flash:

Cum se prepara o crema de usturoi sanatoasa

17 Iulie 2014
4073 Vizualizari | 0 Comentarii
Crema de usturoi este cel mai bun si mai aromat sos cu usturoi pe care l-ai intalnit. Merge de minune cu friptura, peste, legume, dar se potriveste bine si in mancarurile de legume sau salate.
Aroma usturoiului, preparat dupa aceasta reteta de crema de usturoi se indulceste, iar iuteala scade. Poti face cantitati mai mari de crema de usturoi pe care o poti pastra in fugider in borcane inchise ermetic.

Vezi si: Usturoiul, inul si mierea, o combinatie care ucide raceala
 
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE USTUROI
 3-4 capatani de usturoi (sau mai multe daca vrei sa faci o cantitate mai mare)
 3-5 linguri de ulei
 Sare si piper
 Doua linguri cu seminte de susan
 150-200 de grame de cascaval uscat bine (circa 50-60 de grame de cascaval pentru fiecare capatana)
 2-3 linguri cu lapte
PREPARARE
→ Curata usturoiul. Intr-un vas amesteca laptele cu uleiul si semintele de susan. Pune sare si piper. Pune cateii de usturoi. 

Vezi si: Alimentele care te scapa de mirosul de usturoi
 
→ Tot acest amestec pune-l pe o folie de aluminiu (fa o adancitura si pune folia in doua sau in trei ca sa nu se rupa) si fa un pachet pe care sa-l sigilezi cat se poate de bine. 
→ Pune pachetul intr-o tava si da-l in cuptorul incins, la foc potrivit pentru 30-35 minute. 
→ Topeste cascavalul intr-o cratita pe foc cu o lingura de apa. 
→ Pune tot continutul pachetului din cuptor in blender si adauga cascavalul topit. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema. 
→ Pune totul intr-un vas, acopera si lasa-l la rece pana il servesti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1879 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042282 (s)