Remedii naturiste

Cum se prepara ceaiul din muguri de brad si cand te ajuta

Publicat: 31 mai 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se prepara ceaiul din muguri de brad si cand te ajuta
7

Mugurii de brad cresc in varful cetinilor si sunt usor de recunoscut dupa acea culoare verde crud. Sunt fragezi si, daca ii zdrobesti intre dinti, au un gust acrisor si raspandesc o aroma extraordinara. In scop terapeutic, mugurii de brad se recolteaza atunci cand au 3 pana la maximum 7 cm, iar perioada difera de la an la an, dar si de areal. Daca obisnuiti sa culegeti muguri in fiecare an, aveti grija sa nu recoltati din aceleasi locuri pentru ca brazii nu se vor mai dezvolta bine.

Bradul are, printre altele, proprietatea de a fixa calciul in oase, de aceea este recomandat ca produsul rezultat din macerarea mugurilor sa fie folosit in tratamentul rahitismului. Tot datorita proprietatii de fixare a calciului, preparatele din muguri de brad sunt un ajutor nepretuit in combaterea osteoporozei.

Mugurii de brad mestecati in gura ca atare potolesc setea, dezinfecteaza gura, feresc de bolile de plamani, improspateaza respiratia, regleaza pofta de mancare.

Prin proprietatea bronhodilatatore a principiilor din mugurii de brad, infuzia sau siropul, usureaza respiratia, ajutand la vindecarea mai usoara si mai rapida a bolilor respiratorii acute.

Siropul de muguri de brad intareste sistemul imunitar si vindeca plamanii

Cum se prepara ceaiul din muguri de brad

Se obtine din 2 linguri muguri – sa fie de 4-5 cm lungime pentru ca atunci secreta mai mult ulei volatil, la 250 ml apa clocotita; se lasa la infuzat 10-15 minute, se strecoara, se indulceste daca vreti cu miere de albine si se consuma 2-3 ceaiuri pe zi, dupa mesele principale, intr-o cura de 3-4 saptamani, avand actiune in bolile respiratorii (gripa, raceala, astm bronsic in faza incipienta), tuse uscata, boli nervoase, renale si digestive.

Precautii si contraindicatii
In componentele bradului nu s-au izolat substante toxice. Cu toate acestea, exista persoane care manifesta alergii la compusii volatili din aceste conifere.

Administrarea interna a preparatelor din brad nu este indicata in bolile respiratorii cronice, indeosebi in astmul bronsic evoluat si in silicoza.

Ce afectiuni putem trata cu sirop de muguri de brad 

Adauga un comentariu