News Flash:

Cum se foloseste curcuma in curele de slabire

1 Aprilie 2016
9876 Vizualizari | 0 Comentarii
Curcuma are un miros asemanator cu cel al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picanta. Este cel mai important ingredient din amestecul de curry. Curcuma se foloseste in general pentru mancaruri din orez, paste, supe si sosuri. In Asia este un excelent condiment utilizat pentru preparatele din carne slaba: pui, peste, fructe de mare (creveti).
In mod traditial, in India, curcuma se regaseste in sosurile dulci-picante de tip chutney. Se foloseste radacina (rizomul), proaspata sau uscata. Aceasta se comercializeaza la noi, aproape exclusiv, sub forma de pudra.

Turmericul, remediul ideal pentru durerile cronice
 
Pentru a va ajuta la slabit, peste 500 ml de apa in clocot se adauga doua linguri de pulbere din curcu­ma, patru linguri de ceai negru, un varf de lingura de scor­tisoara si doua buca­tele de ghimbir. Se acopera si se lasa la infuzat pana ce se raceste complet. Ceaiul se amesteca cu 500 de grame de chefir si se consuma dimineata, la micul dejun, sau seara, la cina.
Alta reteta: Intr-un vas emailat se toarna 80 ml de apa, 170 ml de lapte si o lingura de curcuma. Se pune pe foc si se da intr-un clocot. Se lasa sa se ra­coreasca putin si se poate adauga, dupa preferinta, putina miere. Se consuma cald, seara inainte de cul­care. Pentru efecte maxime, preparatele din curcuma se introduc in dieta zilnica timp de cel putin doua sap­tamani.

curcuma ingredient supe sosuri condiment carne slaba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1690 (s) | 35 queries | Mysql time :0.035129 (s)