Oase puternice. Aceasta leguma contine in cantitati mari calciu si vitamina C, nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor; Sanatatea sistemului digestiv. Potrivit unui studiu, broccoli poate elimina Helicobacter pylori (H.pylori), si asta datorita continutului de sulforafan; Prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta au descoperit ca o dieta bazata pe broccoli, ceai, ceapa, mere (toate bogate in flavonoizi), reduce riscul cu 20% de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare; Intarirea sistemul imunitar. Nu numai ca este bogat in vitamina C, dar broccoli contine si betacaroten, zinc, seleniu si alte minerale care ajuta sistemul imunitar; O sarcina sanatoasa. Broccoli contine si acid folic, o vitamina B, necesara pentru divizarea corespunzatoare a celulelor in sinteza ADN-ului. Cu un deficit de acid folic, celulele sistemului nervos al fatului nu se divid adecvat.
Pune o cratita goala pe foc pentru a se incinge. Toarna doar putina apa pe fundul ei pentru a favoriza formarea aburilor. Arunca in cratita floretele de broccoli si cotorul curatat de coaja fibroasa. Asezoneaza broccoli cu sare, piper negru si ulei de masline extravirgin. Pune capacul peste cratita si lasa la fiert aproximativ 3 minute, pana cand broccoli este patruns, dar inca crocant. Apoi mai lasa-l inca un minut fara capac.
© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1699 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029348 (s)
Comentarii (0)