News Flash:

Cum se face cafeaua oparita si de ce este sanatoasa?

20 Aprilie 2017
17852 Vizualizari | 0 Comentarii
Exista nenumarate tipuri de cafele si cafenele care mai de care unde poti incerca unele din cele mai bune preparate. Insa in momentul in care iti faci singura cafeaua, poti incerca si o tehnica ce ti se poate parea neobisnuita la inceput. Este vorba despre cafeaua oparita. Iata cum poti face si tu acest tip de cafea si ce avantaje exista!

Nu vei avea nevoie de alte ingrediente decat folosesti in mod normal pentru cafea. Cu alte cuvinte, vei folosi cafea macinata, eventual zahar daca preferi o cafea mai dulce, si apa. Se adauga cafeaua macinata intr-o cana, se pune apa la fiert intr-un ibric si se toarna apa fiarta peste cafeaua din cana. Se amesteca usor si se lasa pentru cateva minute sa se aseze zatul la fundul canii. 

Unii specialisti sunt de parere ca acest tip de cafea este mai bun decat cafeaua fiarta. In momentul in care incalzesti treptat cafeaua, sunt eliberati doi compusi - gasol si cafestol - care transforma cafeaua intr-un produs mai bun la gust, dar nesanatos, dupa cum afirma doctorul nutritionist Alina Jiletcovici. Principalul vinovat al acestui proces este reprezentat de cresterea grasimilor din sange.

In momentul in care alegi un cappucino, moccacino sau frappé, mai ales din cele care se regasesc la cutie in majoritatea supermarketurilor, exista riscul cresterii valorilor tensiunii si aparitiei diabetului. 

De asemenea, este recomandat sa eviti pe cat de mult se poate zaharul, inlocuindu-l cu indulcitori naturali, precum mierea. Sfatul specialistilor vine si in ceea ce priveste consumarea unui pahar cu apa in timpul cafelei, pentru a nu te deshidrata.

Nu exagera cand vine vorba de consumul de cafea. Una sau doua cani de cafea pe zi te poate ajuta sa obtii beneficii pentru sanatatea ta. Cafeaua este un diuretic foarte bun si contine antioxidanti, in acelasi timp reusind sa-ti imbunatateasca starea de concentrare, atentia si vigilenta. Insa toate aceste efecte au loc pe termen scurt, pentru cateva ore. Daca exagerezi, muschiul inimii poate avea probleme.

Un alt beneficiu al cafelei oparite este faptul ca nu vei avea de spalat decat cana de cafea dupa ce savurezi acest deliciu lichid. Cine nu si-ar dori sa aiba mai putine vase de spalat, mai ales dimineata, cand ne pregatim pentru o noua zi?

sursa: eva.ro

cafele cafenele ingrediente cafea
Distribuie:  

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014292 (s)

loading...