News Flash:

Cum se fac gogosile la cuptor?

19 Decembrie 2017
54176 Vizualizari | 1 Comentarii
gogosile la cuptor
Iti este pofta de un desert, dar care sa fie satios, economic si rapid? Iti propunem reteta de gogosele rapide la cuptor. Insa, ai grija! Sunt atat de bune incat iti va fi foarte greu sa te opresti din mancat. Gogoselele rapide la cuptor seamana cu gogosile clasice prajite in mult ulei si la forma si la gust, dar sunt mult mai sanatoase fiind preparate la cuptor.

Sa mancam sanatos in post: Gogosi din dovlecei 
Ingredientele necesare pentru gogosele rapide la cuptor (intre 25 si 30 de bucati)
  • - 500 grame de faina;
  • - 1 ou;
  • - 100 grame de zahar;
  • - 350 grame de zaharpudra;
  • - 1 plic de drojdie;
  • - bombonele;
  • - colorant.
Gogosele rapide la cuptor - mod de preparare. Gogoselele rapide la cuptor sunt un desert destul de usor de facut. Se freaca bine cu mixerul  faina, zaharul pudra si drojdia pana cand aceste ingrediente se omogenizeaza. Apoi, se adauga oul si in jur de 250-300 de ml de apa calduta pana cand se obtine un aluat moale.
Se muta compozitia pe masa de lucru (insa, atentie, aceasta trebuie presarata bine cu faina inainte de a pune aluatul) si se framanta timp de 7-12 minute. Se pune compozitia pentru gogoselele rapide la cuptor intr-un bol uns cu ulei si apoi se acopera cu o folie alimentara. Se lasa apoi aluatul asa pana cand acesta isi dubleaza volumul intr-un loc cald), in jur de 30-45 de minute.

INCREDIBIL! Ce vedeta a slabit mancand cartofi prajiti si gogosi 
Se pune aluatul iar pe masa de lucru si se imparte in 25-30 de bucati. Se poate da orice forma doriti (- rotunda, alungita, patrata, inimioare etc), fiecarei bucati de aluat. Daca aveti copii, ii puteti implica pe ei in acest pas al pregatirii gogoselelor rapide la cuptor. Se iau bucatile si se pun pe o tava de cuptor unsa cu ulei. Se acopera din nou cu folie si apoi sunt lasate  putin sa li se dubleze volumul.
Pana atunci, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se da la o parte folia. Gogoselele rapide la cuptor se coc pe cel mai inalt raft, timp de opt minute, pana se auresc. Apoi, se lasa sa se raceasca.
Intre timp, pentru decor, se amesteca zaharul pudra cu putina apa pana se formeaza o pasta tare, dar care sa poata fi intinsa. Se adauga colorantul. Se inmoaie partea de sus a fiecarei gogosele rapide la cuptor in glazura si se presara bombonele.

Cum sa prepari treschi, gogosi uscate 
sursa: clickpoftabuna.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pofta desert mancat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sebastian  | #8282
Se freaca cu mixerul faina zaharul si drojdea pana cand se omogenizeaza !Dupa aceea se pune oul si apa pana cand se obtine un aluat moale.Este neclar aici,nu se mai amesteca aceasta compozitie ?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035616 (s)