News Flash:

Cum sa-ti prepari acasa otet de mere

2 Noiembrie 2016
4760 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca v-ati hotarat sa apelati la remediile cu otet, va sfatuim sa vi-l preparati singuri. Otetul cumparat din magazin este impur, el fiind preparat pe cale chimica sau din coaja de mere si deseuri. Dupa prelucrare, in el raman foarte putine vitamine si microelemente.

Otetul pentru tratarea bolilor trebuie sa fie preparat din mere intregi. Se dau fructele prin razatoare cu tot cu coaja si cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla (5-10 litri).

La un kilogram de mere, se toarna 1 1/4 litri de apa incalzita pana la 60-65C si 100-150 g zahar. Daca merele sunt foarte dulci, atunci punem numai 70-80 g zahar la 1 kg de mere. Adaugam 10 g drojdie la fiecare litru de apa.

Otet de mere in fiecare zi pentru inima sanatoasa 

Borcanul se pune in loc cald si intunecos, timp de 10-14 zile. De doua-trei ori pe zi, se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa aceasta, merele se strecoara prin tifon impaturit in patru, otetul se toarna intr-un borcan curat, lasand un spatiu de 5-7 cm pana la gura vasului.

Se acopera cu tifon si se lasa inca doua saptamani. Cand otetul e gata, se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara. Se pastreaza la intuneric si rece. Preparat astfel, otetul este un leac unicat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

preparati singuri vitamine microelemente tratarea bolilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2113 (s) | 34 queries | Mysql time :0.081125 (s)