News Flash:

Cum sa slabesti mancand prajituri la pranz: dieta Mariei Antoaneta

18 Aprilie 2018
481 Vizualizari | 0 Comentarii
Maria Antoineta

Delicata, cu o silueta de silfida, dar cu un stil de viata plin de excese, Maria Antoineta poate fi un model pentru oricine isi doreste o viata traita din plin, dar fara pic de responsabilitate. Desi nu recomandam nimanui sa urmeze toate optiunile ei de viata, dieta reginei poate deveni un reper.

Karen Wheeler, autoarea „The Marie Antoinette Diet: Eat Cake and Still Lose Weight”, a analizat (si s-a desfatat, speram noi, cu) continutul meselor celebrei aristocrate si a ajuns la o concluzie: acestea ne-ar face pe toate sa murim de pofta. La micul dejun, dieta Mariei Antoaneta inlocuia cerealele noastre fade cu produse proaspete de patiserie, cafea sau ciocolata calda, dar pranzul este masa care ne retine toata atentia: pate, stridii, homar (doar ca aperitiv), urmate de scoici, rata, somon, foie gras sau friptura de iepure, ca fel principal, si un desert fabulos drept rasplata ca ai reusit sa ingurgitezi un asemenea ospat. Mai mult, pe tot parcursul zilei, subtirica regina se rasfata cu gustari alcatuite din petits fours (prajiturele mici, cu martipan si ciocolata), fructe confiate sau napolitane, branzeturi si fructe.

Si era departe de a fi obeza. De fapt, croitoreasa reginei, Madame Eloffe, marturisea cu mandrie (cuvinte redate de Caroline Weber in „Queen of Fashion: What Marie Antoinette Wore to the Revolution”) ca stapana sa aristocrata avea o talie de numai 58 de cm si ca nici macar nu era nevoita sa poarte corset, precum contemporanele sale, ca sa incapa in rochiile opulente ale epocii.

Iar Marie Antoinette nu era deloc o practicanta activa a sportului. Nu ne referim la abonamente exclusiviste la sala, dar regina isi petrecea cea mai mare parte a timpului lasandu-se admirata, iar singura forma de miscare a epocii era calaritul sau noptile de pasiune cu amantii. Care era secretul ei? Cina usoara, ne deconspira in cele din urma specialistii. Nu stim daca regina dispunea de un nutritionist talentat sau de o intuitie formidabila, cert este ca o asemenea fire gurmanda, amatoare de delicatese, incheia ziua cu o supa usoara, de pui sau de legume.

Iar stilul sau de viata a fost imitat intocmai de frantuzoaicele contemporane! Secretul siluetei lor s-a transformat intr-o dilema universala: cum poate cineva sa se rasfete cu feluri de mancare scaldate in unt, stropite cu vin rosu din plin, cu croasan?i care iti lasa gura apa, macarons multicolore si branza savurata cu orice, fara a-si compromite nu doar silueta, dar nici macar sanatatea? Raspunsul se pare ca este: le souper ramane cat se poate de lejer.

Intr-adevar, dieta Mariei Antoaneta are la baza un rationament de necontestat: daca toata ziua ai servit feluri de mancare demne de lumea basmelor, la ora cinei organismul e deja satul si dornic de ceva usor. Aceasta cura atat de apetisanta are insa si cateva interdictii: fereste-te de semipreparate, de fast-food si de prajelile in mult ulei, de zahar si alcool in exces. Pentru francezi, inventatorii joie de vivre, mancarea este un rasfat pentru trup, nu un ucigas care nici macar nu are meritul de a avea un gust delicios.

De asemenea, evita sa servesti chiar si cinele usoare dupa ora 8 si nu manca pe fuga: rasfata-te precum Marie Antoinette, in cea mai frumoasa tinuta, pantofi eclectici si companie de cinci stele, si vei vedea cum kilogramele se topesc ca prin minune.

sursa: divahair.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

silueta silfida maria antoineta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1561 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019593 (s)