News Flash:

Cum sa prepari cea mai gustoasa si sanatoasa friptura: reteta inedita

13 Iulie 2015
3513 Vizualizari | 0 Comentarii
Chef Jose Garces, proprietarul mai multor restaurante, printre care si Rural Society din Washington, bazat pe preparate la gratar, prezinta o reteta delicioasa, inedita, pentru friptura.
Bucatarul este de origine ecuadoriana, tata in care mancarea la gratar are o traditie indelungata, scrie Men's Health. Reteta lui este destul de simpla si asigura cea mai gustoasa carne preparata la gratar pe care o veti manca vreodata.
Ingrediente necesare: 
-doua bucati de unt putin topit 
-jumatate de ceapa galbena, taiata in felii subtiri 
-jumatate de sticla de vin rosu malbec 
-1,3 kg ciuperci 
-un sfert de cana de ulei de masline 
-suc de lamaie 
-oregano proaspat, maruntit 
-patrunjel proaspat, maruntit 
-aproximativ un kilogram de carne pentru friptura (preferabil coaste) 
-sare de mare, piper negru proaspat, zahar, dupa gust  

Atentie, consumul de carne procesata scurteaza viata! Evitati pe cat posibil 
 
Intr-o tigaie topeste untul la foc mediu, adauga ceapa si amesteca des, pana cand se rumeneste, timp de 3-5 minute. Micsoreaza focul si gateste, amestecand din cand in cand, timp de jumatate de ora, pana cand ceapa se va carameliza. Pune deoparte ceapa, pentru a se raci la temperatura camerei. Intr-un ibric pune vinul malbec pe foc mediu si gateste timp de 20-30 de minute, cand cand scade destul de mult. Ia de pe foc si amesteca-l intr-un bol separat, cu ceapa si untul.
Amestecul poate fi lasat la temperatura camerei, daca va fi folosit peste cel mult doua ore, sau pus la frigider, daca va fi folosit mai tarziu. Incalzeste gratarul la foc puternic. Intr-o oala mai mare, pune ciupercile si sarea, plus uleiul de masline, prajeste ciupercile timp de 10 minute, pana devin fragede si maronii. Pune deoparte ciupercile si toarna in oala sucul de lamaie, oragano si patrunjelul. Apoi pune amestecul deoparte.
Pe ambele parti ale fripturii pune sare, piper si zahar, eventual alte condimente. Pune carnea pe gratar la foc mediu timp de 3 minute, pe fiecare parte. Apoi ia carnea de pe foc si unge ambele parti cu amestecul format din unt si malbes, apoi taie felii carnea si serveste-o cu ciuperci.

Cum arata carnea dintr-un sandvis McDonald's inainte sa fie preparata
 
sursa: adevarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

preparate gratar reteta friptura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2119 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050154 (s)