News Flash:

Cum sa pastrezi painea proaspata timp de 6 luni

13 Martie 2018
196 Vizualizari | 0 Comentarii

Se intampla des sa va ramana paine pe care apoi sa o aruncati? Puteti sa scapati de aceasta problema congeland-o. Daca veti face lucrurile cum trebuie, cand veti scoate painea de la congelator va avea o textura placuta si o veti manca

In primul rand, nu trebuie sa asteptati ca painea sa se intareasca. Trebuie pusa la congelator la maximum 24 de are dupa ce ati cumparat-o. Daca ajunge sa devina tare, atunci o puteti face crutoane, budinca de paine sau pesmet, informeaza gustarte.ro.
 
Painea se pune la congelator feliata. Apoi, puneti-o pe o hartie pergament si puneti-o la inghetat fara sa o acoperiti cu ceva. Dupa aceea, transferati feliile intr-o punga eliminand cat mai mult aer posibil. Cel mai bine ar fi sa o vidati. In acest fel, o puteti pastra chiar si 6 luni, daca nu chiar mai mult. Cand vreti sa scoateti painea, este suficient sa o lasati la temperatura camerei sau sa o puneti in prajitor. Va avea textura painii proaspete in proportie de 95%.

Cea mai buna modalitate de a pastra painea proaspata cat mai mult timp NU este sa o tii la frigider. Din contra, aceasta metoda este nerecomandata pentru ca aerul rece din frigider grabeste procesul de deshidratare al painii, de 5 ori mai tare.

Cei de la Serious Eats au facut un experiment si au testat toate modalitatile de pastrare a painii. O varianta buna este sa o invelesti in folie de staniol sau de plastic si sa o tii pe masa de bucatarie, la temperatura camerei. Nu va fi la fel de proaspata ziua urmatoare, dar nu va fi nici stricata.

Cea mai buna solutie insa este sa o tii la congelator, invelita in staniol sau in folie de plastic si sa o incalzesti la cuptor inainte sa o servesti. Te vei bucura de fiecare data de o paine gustoasa si proaspata.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1456 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015617 (s)