News Flash:

Cum sa obtii legume si fructe bio cu ajutorul frun­zelor de nuc

4 Aprilie 2016
2059 Vizualizari | 0 Comentarii
Datorita substantelor active pe care le contin (ulei volatil, vitamina C, minerale), frunzele de nuc ajuta la tratarea unui numar mare de afectiuni. Frunzele de nuc pot fi folosite impotriva multor afectiuni, printre care gingivite, tulburari digestive, eczeme, acnee si multe altele.
Dar, frunzele de nuc pot fi cu folos utilizate ca si pesticid in agricultura ecologica. Se stie ca sub nuc nu creste mai nimic si nici nu este atacat de boli si daunatori. Din aceste motive decoctul din frun­ze de nuc reprezinta un ajutor esential in obti­ne­rea de legume si fructe bio.
Asadar, se fierb cateva minute 5 linguri frun­­­ze de nuc uscate si maruntite groscior cu 200 ml apa fiarta. Se lasa la macerat 2 zile. Se stoarce si se fil­treaza, iar extractul rezultat se amesteca cu 5 litri de apa. Se stropesc preventiv, o data la 14 zile, pomii sau legumele, cu ajutorul unui ver­mo­rel. La ob­tinerea fierturii se pot adauga si 5 lin­guri frunze de pelin, in acest fel efectul pesticid potentandu-se.

ulei volatil vitamina c minerale afectiuni gingivite eczeme acnee
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020712 (s)