News Flash:

Cum sa nu va intoxicati cu gazele de fermentatie a vinului

5 Octombrie 2016
956 Vizualizari | 0 Comentarii
Fermentatia vinului duce la peste 25 de cazuri de intoxicatie cu gaze de fermentatie în fiecare an din care cel putin 5 come (3 letale)

Fierbe vinul, a venit sezonul tulburelului! Conf.univ.dr. Tudor Ciuhodaru te învata tot ce trebuie sa știi pentru a nu te intoxica cu gaze de fermentatie

1. Nu intrati în încaperi în care fierbe vinul ce nu au o ventilatie corespunzatoare.
2. Nu intrati nepregatit în încaperea în care exista deja o victima, pentru ca este posibil sa va intoxicati si dumneavoastra.

Ce se intampla daca faci frectii cu vin rosu

Retineti:
1. Sunteti mai susceptibil de a va intoxica daca aveti probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
2. Anuntati întotdeauna pe cineva ca veti intra într-un spatiu închis în care fierbe vinul.
3. Asigurati înainte ventilatia corespunzatoare.
4. Verificati nivelul oxigenului din încaperea în care intrati, eventual cu o lumanâre aprinsa, care se va stinge daca nu exista suficient oxigen.
5. Gravitatea acestui tip de intoxicatie e dependenta atât de organism, cât si de durata sau intensitatea expunerii.
6. Aspectele clinice pot varia de la simple ameteli, cefalee, greturi, varsaturi pâna la sincopa, asociata sau nu tulburarilor cardiace sau respiratorii. Cazurile severe pot merge pâna la obnubilare, coma si deces.

Anul trecut, în aceasta perioada, în doar câteva zile, s-au înregistrat, doar în Moldova, 10 persoane afectate de fierberea mustului. 3 au murit, iar alte 7 au necesitat tratament dupa ce au coborât în beciuri cu aerisire defectuoasa. 


fermentatia vinului intoxica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013967 (s)