News Flash:

Cum sa mananci in Postul Pastelui astfel incat sa nu apara dezechilibre in organism

7 Aprilie 2016
706 Vizualizari | 0 Comentarii
Schimbarea brusca a dietei poate produce dezechilibre in organism, sustin medicii care in fiecare an, in timpul posturilor crestine se confrunta cu zeci de cazuri de pacienti carora li s-a facut rau din cauza postului. Lipotimiile si durerea de cap sunt cele mai frecvente cauze ale adresabilitatii in unitatile de primire urgente, persoanele afectate mai des fiind cele care sufera de anemii sau guta.

Cand nu este indicat sa tinem post, alimentele recomandate si cele de evitat in Postul Pastelui - sfaturi de la nutritionistul Mihaela Bilic

Potrivit medicilor, starile de rau apar ca urmare a trecerii bruste de la un meniu bogat in proteine si vitamine la unul mai usor. Nutritionistii au solutii pentru persoanele care vor sa respecte traditia si sa tina Postul Mare. Consumati foarte multe verdeturi de sezon, intrucat sunt bogate in fier si minerale care le pot inlocui foarte bine pe cele care provin din alimentele de origine animala.

"Toate trufandalele de sezon sunt bune pentru sanatate si sunt recomandate mai ales persoanelor care postesc. Vorbim despre urzici, spanac, tarhon, stevie sau leurda, plante foarte sanatoase care ajuta la detoxifierea organismului si la stabilirea unui echilibru nutritional corespunzator", sustine Simona Berberce, medic nutritionist.

Tot nutritionistii recomanda combinarea verdeturilor in diverse retete de supe, ciorbe sau salate.

sursa: adevarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anemii guta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030470 (s)