News Flash:

Cum sa luam Augmentinul

1 Mai 2011
12560 Vizualizari | 1 Comentarii
Cristina Gafton

Augmentinul este cel mai prescris antibiotic din Romania, de aceea am considerat sa reamintesc indicatiile si modul de administrare, concomitent cu faptul ca utilizarea antibioticelor se face doar la recomandarea medicului.

Compozitie
Augmentin este un antibiotic cu un spectru de activitate deosebit de larg, impotriva agentilor bacterieni patogeni intalniti de obicei in practica medicala generala si in spital. Activitatea inhibitorie a clavulanatului de potasiu asupra beta-lactamazelor extinde spectrul amoxicilinei la o gama larga de microorganisme, inclusiv la multe dintre cele rezistente la alte antibiotice beta-lactamice.

Indicatii:
Preparatele de augmentin oral sunt indicate in tratamentul de scurta durata al infectiilor bacteriene cu urmatoarele localizari:
infectii ale tractului respirator superior (inclusiv nas, gat si urechi): de exemplu, amigdalite, sinuzite, otite medii.
Infectii ale tractului respirator inferior: de exemplu, bronsite acute si cronice, pneumonie lobara, bronhopneumonie.
Infectii ale tractului genito-urinar: de exemplu, cistite, uretrite, pielonefrite, gonoree; Infectii ale pielii si tesuturilor moi.
Infectii osteo-articulare. Infectii dentare: de exemplu, abcese alveolodentare.

Alte infectii: de exemplu, avort septic, infectii puerperale, infectii intraabdominale.

Augmentin este bactericid pentru un numar mare de microorganisme incluzand:
Germeni gram pozitivi: Aerobi- Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, staphylococcus aureus; Stafilococi coagulazo-negativi (inclusiv Staphylococcus epidermidis), Bacillus anthracis, streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Corynebacterium spp, Listeria monocytogenes; Anaerobi: Clostridium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus;
Germeni gram negativi: Aerobi- Haemophilus influenzae, Proteus mirabilis, Klebsiella spp., Shigella spp., Neisseria meningitidis, Brucella spp., Pasteurella multocida, Moraxella catarrhalis, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Bordetella pertussis, Neisseria gonorrhoeae, Vibrio cholerae, Helicobacter pylori, Gardnerella vaginalis; Anaerobi: Bacteroides spp. (inclusiv Bacteroides fragilis), Fusobacterium spp., Leptospira ictero-haemorrhagiae, Treponema pallidum; Altii: Borrelia burgdorferi, Chlamidiae.

Mod de administrare
Dozele utilizate in tratamentul infectiilor:
Adulti si copii peste 12 ani: un comprimat de 625 mg de 2 ori pe zi in tratamentul infectiilor usoare si medii, fara potential de evolutie severa. In infectiile severe, cate un comprimat de 1 g de 2 ori pe zi. Terapia poate fi inceputa parenteral si continuata cu preparate orale.
Copii: doza zilnica recomandata este de 25 mg/kgcorp/zi administrata divizat la fiecare 8 ore. Mai jos se prezinta indicatiile de dozare pentru copii.
Augmentin suspensie:
Copii intre 3 luni-1 an: 25 mg/kgcorp/zi; de exemplu, un copil cu o greutate de 7,5 kg va necesita 2 ml de Augmentin suspensie 156 mg/5 ml de 3 ori pe zi.
Copii intre 1-6 ani (10-18 kg): 5 ml Augmentin suspensie 156 mg/5 ml de 3 ori pe zi. Copii peste 6 ani (18-40 kg): 5 ml Augmentin suspensie 312 mg/5 ml de 3 ori pe zi.

In infectii mai severe, doza poate fi crescuta pana la 50 mg/kg corp/zi si administrata divizat la 8 ore.
Comprimatele de Augmentin de 625 mg sau de 1 g nu sunt recomandate copiilor in varsta de 12 ani sau mai mici.
Posologia in infectiile dentare (de exemplu: abcese alveolodentare):
Adulti si copii de peste 12 ani: se administreaza un comprimat de Augmentin de 625 mg de doua ori pe zi, timp de cinci zile.

Augmentin se va administra imediat inainte de masa. Absorbtia Augmentinului este favorizata atunci cand acesta se administreaza la inceputul mesei. Pentru prepararea siropului, initial agitati flaconul cu pulbere. Adaugati apoi volumul de apa inscris pe eticheta si agitati bine sau initial adaugati 2/3 din cantitatea de apa, agitati, apoi completati pana la linie. Se lasa apoi 5 minute pentru a asigura dizolvarea totala a pulberii. Odata dizolvat, Augmentin sirop trebuie pastrat in frigider si utilizat intr-un interval de cel mult 7 zile. Se agita bine flaconul inaintea fiecarei administrari. Tratamentul cu Augmentin nu trebuie prelungit peste 14 zile fara avizul medicului.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

augmentinul compozitie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2989 viz    1 com
2586 viz    0 com
3109 viz    0 com
25553 viz    0 com
13734 viz    0 com
3579 viz    0 com

Comentarii (1)

Maria  | #85
Felicitari doamna farmacist pentru rubrica si articolele interesante pe care ni le propuneti.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1493 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014086 (s)