News Flash:

Cum sa iti prepari acasa o paine nutritiva

23 Februarie 2015
2671 Vizualizari | 0 Comentarii
Painea poate fi consumata regulat si nu ingrasa daca este facuta din faina integrala, corect asociata cu celelalte alimente, nu o consumam in cantitati mari si tinem cont de stilul de viata - activ sau sedentar.
Iata o reteta de paine sanatoasa si gustoasa, recomandata de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi:

Painea nu ingrasa, daca stii cum sa o mananci. Afla care sunt combinatiile de evitat

Citeste si: Painea integrala ajuta la arderea caloriilor

Paine de casa cu cereale si seminte - reteta pentru 1 kg
500 g faina de grau spelta tip 630
50 g faina de secara tip 997
250 ml de lapte batut
100 ml de apa
1 lingura sare cu alge
1 lingura drojdie uscata
1 lingura coriandru, chimen, fenicul sau alta planta condimentara, dupa gust.

Citeste si: Care este cea mai sanatoasa paine

Dupa ce painea a fost framantata si dospita, umeziti-o cu putina apa si imprastiati deasupra seminte de susan, dovleac, florea-soarelui, chimen, fulgi de ovaz.

Citeste si: Painea neagra te fereste de cancerul colorectal

Painea se pastreaza proaspata in medie 5 zile - o saptamana si la congelator - intre 1-2 luni. Daca doriti sa congelati painea, lasati-o sa se raceasca, portionati-o in felii separate de o folie inainte de a o introduce la -18˚C. Odata congelata painea, ca de altfel orice aliment congelat, nu se mai recongeleaza.

Citeste si: Cum sa pastrezi corect painea ca sa o ai proaspata mai mult timp
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

painea faina integrala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1803 (s) | 34 queries | Mysql time :0.052624 (s)