News Flash:

Cum sa iti pregatesti o masa sanatoasa dintr-o conserva de ton

24 Ianuarie 2018
492 Vizualizari | 0 Comentarii
ton

O conserva de ton poate fi punctul de plecare pentru niste salate delicioase si hranitoare. Cu putina imaginatie puteti sa aveti o masa rapida si gustoasa in doar cateva minute si cu costuri minime.

Salata de quinoa si ton: Ingrediente

Pentru quinoa

  • 500 g quinoa
  • 1,250 l apa sau supa pui
  • 2 fire de cimbru proaspat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei iute uscat
  • Sare

Pentru sos

  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • Coaja de la o lamaie
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 1 lingurita de miere
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • Sare
  • Piper proaspat macinat

Pentru salata

  • 1 lamaie

  • 1 castravete de marime medie
  • 1 cutie de ton bucati in ulei
  • Salata rucola
  • Frunze de menta proaspata
  • Oregano proaspat
  • Seminte de pin
  • 1 salota tocata marunt
  • Sare
  • Piper negru
  • 100 g branza proaspata de capra

Mod de preparare

Quinoa se spala intr-o sita pana cand apa este curata, apoi se pune la fiert cu apa sau supa de pui, cimbrul, foaia de dafin, ardeiul iute si sare. Se lasa sa fiarba si cand sa in clocot se lasa focul mai mic si se mai lasa 20-25 de minute.  Se ia de pe foc, se scurge de apa, se scot frunza de dafin si cimbrul si se lasa sa se odihneasca.

Pentru sos se pun intr-un vas usturoiul, otetul, mustarul si mierea si se bat cu telul pana se omogenizeaza. Se adauga si uleiul de masline putin cate putin pana se face o emulsie. Se asezoneaza cu sare si piper.

Coaja de la lamaie se rade intr-un bol mare. Lamaie se curata, i se scot semintele si se toaca marunt. in bol se adauga si restul ingredientelor, quinoa si sosul si se amesteca. Se serveste cu branza de capra presarata deasupra.

Salata de ton, paste orzo si broccoli: Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 400 g paste orzo
  • 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • Sare
  • Piper proaspat macinat
  • 1 broccoli
  • 1 conserva de ton
  • 50 g parmezan

Mod de preparare

Untul se topeste si apoi se adauga ceapa, cimbrul, sarea si lasa aproximativ 8 minute, amestecand din cand din cand. Se adauga pastele orzo si se lasa 1 minute, apoi se adauga laptele, apa si piperul. Se fierb 12-15 minute.

Broccoli se taie in bucati mici si cand pastele sunt aproape fierte se adauga in vas. Se lasa 3 minute. Se ia de pe foc si se adauga tonul si branza. Se lasa pana se topeste branza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste imediat.

Salata Nicoise: Ingrediente

Pentru vinegreta

  • 50 ml otet de vin alb
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 100 ml ulei de masline
  • Sare
  • Piper

Pentru salata

  • 2 oua mari
  • 200 g cartofi
  • 110 g fasole verde pastai
  • 1 conserva de ton
  • 2 rosii prunisoare
  • O salata verde
  • 70 g masline nicoise
  • Fileuri de ansoa

Mod de preparare. Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele batand cu telul pana cand compozitia devine o emulsie.

Ouale se fierb si se taie felii. Cartofii se fierb si ei si se taie in cubulete. Fasolea se fierbe 3-4 minute cat sa fie crocanta. Toate ingredientele se pun intr-un bol, se pune peste ele vinegreta si se amesteca.

sursa: gustarte.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028487 (s)