News Flash:

Cum sa faci o cafea excelenta: secretele unei bauturi perfecte

30 August 2016
1889 Vizualizari | 0 Comentarii
cafea
De cate ori nu ti s-a intamplat sa-ti strici dimineata cu o cafea proasta, slaba si fara nicio aroma. O cafea excelenta iti face dimineata mai frumoasa, in special atunci cand te numeri printre marii iubitori ai acestei bauturi. Daca este consumata in cantitati moderate, cafeaua are numai efecte benefic asupra intregului organism.
Atunci cand cafeaua este consumata in cantitati exagerate poate sa aiba multe efecte adverse printre care se numara: accelereaza ritmul cardiac, cauzeaza insomnie, stari de nervozitate, agitatie, iar in plus are un efect nociv asupra sistemului limfatic.
Prin urmare, fa-ti o cafea excelenta dimineata, pe care sa o savurezi cu placere si sa te bucuri de efectele sale energizante.
Ca sa te asiguri ca iti iese mereu o cafea excelenta acasa, descopera cateva secrete impartasite de Bright Side:
1.Amesteca o jumatate de lingurita de zahar cu cafea macinata, lasa-le putin pe foc mic si abia apoi toarna apa peste ele.
Zaharul caramelizat va conferi cafelei o aroma si un gust unic.
2. Adauga o lingurita cu apa rece in cafeaua fiarta daca vrei ca zatul sa se aseze foarte repede pe fundul ibricului. Astfel te vei putea bucura de o cafea excelenta fara zat.
3. in zilele calduroase cand ai pofta de o cafea cu gheata exista un alt truc ca sa inlocuiesti cuburile, care vor dilua cafeaua ta, afectandu-i astfel aroma. Este mult mai bine daca prepari din timp o cafea tare, iar dupa ce se raceste o torni in formele pentru gheata si o lasi la congelator. Astfel vei avea mereu cuburi de cafea congelata peste care sa torni lapte, bucurandu-te de un ice latte delicios.
4. Adauga diverse condimente in cafea, daca ai pofta de ceva mai aromat! Cardamomul, ghimbirul, nucsoara sau scortisoara sunt printre condimentele care merg de minune cu cafeaua. Pune cate putin din fiecare condiment intr-un ibric, incalzeste-le foarte putin la temperatura mica, dupa care adauga cafeaua si apa. Vei obtine o cafea excelenta si foarte aromata.
5. Daca adaugi foarte putina sare in cafeaua ta vei intensifica aroma ei. Este acelasi lucru cu trucul impartasit de marii bucatari de a adauga putina sare in retetele de dulciuri, deoarece aceasta are rolul de a scoate in evidenta dulceata desertului. 
6.Ca sa obtii o cafea excelenta, tare si aromata este recomandat sa iei de pe foc ibricul de indata ce cafeaua face spuma, dupa care sa-l pui pe foc din nou.
Potrivit specialistilor este bine sa repeti acest proces de trei ori inainte de a stinge focul de sub ibric. 
7. Daca preferi cafeaua mai bogata, atunci poti sa adaugi o jumatate de lingurita de unt de calitate in timp ce o prepari.
8. Daca preferi cafeaua fara cofeina, adauga 2-3 seminte de cardamom in ibric atunci cand o prepari. Acest condiment se pare ca distruge cofeina fara sa altereze propritatile cafelei. Iar, in plus, vei obtine o cafea foarte aromata.
9. Daca vrei sa obtii cea mai buna cafea este recomandat sa pui cafeaua macinata in ibric, sa o lasi o jumatate de minut pe foc mic, iar abia dupa aceea sa adaugi apa.
sursa: eva.ro

dimineata cafea aroma bauturi organism
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034313 (s)