News Flash:

Cum sa faci mamaliga la cuptor

31 Martie 2018
11252 Vizualizari | 0 Comentarii
mamaliga la cuptor
Mamaliga este un aliment hranitor, care poate fi combinat cu peste, lactate, oua si diverse verdeturi, insa cum ar fi sa iti servesti familia si prietenii cu o mamaliga la cuptor si ei sa nu stie ce fel de mancare au in fata? Incearca o noua modalitate de a servi acest preparat, in forma unor cartofi prajiti.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • - 1 litru de apa;
  • - 250 gr de malai si 120 gr de faina de naut;
  • - 60 gr de branza de capra;
  • - 1 lingura de ulei de masline;
  • - o conserva de rosii tocate;
  • - 1 catel de usturoi si un varf de cutit de fulgi de chili;
  • - o lingurita si jumatate de rozmarin uscat;
  • - o lingurita de sare si o jumatate de lingurita de zahar
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius si unge o tava cu putin ulei o tava tapetata cu hartie pentru copt. Apoi, intr-o tigaie, pune apa si o jumatate de lingurita de sare si lasa totul sa fiarba. Cand da in clocot, micsoreaza intensitatea focului si adauga malaiul, incetul cu incetul, amestecand in continuu vreme de 20 de minute. Apoi, da mamaliga deoparta si adauga in ea branza de capra si rozmarinul. 
Odata ce ai obtinut un mix omogen, toarna-l in tava pregatita anterior. Lasa totul la racit, la temperatura camerei. Cand orice urma de caldura a fost eliminata, rastoarna tava pe o planseta si taie mamaliga sub forma cartofilor pai. Da fiecare bucata prin faina de naut, iar cand sunt gata toate, pune-le in cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Coace "cartofii pai" vreme de 20-30 de minute sau pana cand isi schimba culoarea.
In tot acest timp, poti prepara sosul de rosii. Astfel, trebuie sa pui putin ulei de masline intr-o tigaie, pe foc, iar cand aceasta din urma s-a incins, adauga usturoiul, pentru a-l cali timp de 1-2 minute. Dupa aceea, pune si sosul tomat, putina sare, zahar, fulgii de chili si lasa totul la foc mic vreme de 15 minute. Cand totul este gata, poti savura linistita aceasta mamaliga la cuptor preparata si servita sub alta forma decat cea clasica.
Afectiuni tratate sau ameliorate prin consumul de mamaliga
sursa: divahair.ro 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mamaliga aliment
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1958 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050851 (s)