News Flash:

Cum sa faci din prajitura cu mere un desert sanatos

15 Iulie 2016
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
Aceasta reteta de prajitura cu mere este o combinatie simpla si usor de preparat, cu putine calorii. Bananele din compozitie te ajuta sa inlocuiesti o parte din uleiul si zaharul necesar, fara sa afecteze textura, aroma si umiditatea aluatului.
Faina integrala aduce un plus de fibre, iar merele sunt bogate in antioxidanti si vitamine. 

Cum sa faci rapid o delicioasa prajitura cu mere

Ingrediente
2 oua
1/2 cana ulei vegetal (ulei de cocos topit pe bain-merie)
1/2 cana zahar
2 banane medii facute piure
1 lingurita extract natural de vanilie
1/2 lingurita sare
1 cana faina de grau alba
1 cana faina de grau integrala
1 lingurita praf de copt
2 lingurite scortisoara pudra, 1/4 lingurita ghimbir pudra, 1/4 lingurita nucsoara
4 cani mere rase (in functie de gust, le curatati de coaja sau nu inainte)

Va plac deserturile cu mere? Aceasta este cea mai simpla si delicioasa prajitura cu aceste fructe

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul si tapetati tava de copt cu putin ulei sau unt.
2. Intr-un bol mare se bat ouale, uleiul, zaharul brun, bananele facute piure si extractul de vanilie, timp de 1-2 minute.
3. Intr-un bol mediu se amesteca bine ingredientele uscate (sare, cele doua tipuri de faina, praful de copt si condimentele).
4. Adaugati treptat mixul de faina in bolul cu ouale batute. Se incorporeaza treptat si merele.
5. Compozitia se varsa in tava si se coace aproximativ 45 minute la foc mediu.
Se lasa la racit. Este buna si dimineata cu un pahar de lapte la micul dejun.

ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026398 (s)