News Flash:

Cum sa faci acasa sirop de toporasi

4 Martie 2016
1720 Vizualizari | 0 Comentarii
Toporasii sunt nu numai frumosi si incantatori pentru ochi, ci reprezinta si niste plante utile in medicina alternativa si chiar in bucatarie. Din petalele acestor flori se prepara un sirop care imbunatateste gustul si aspectul deserturilor tale. Iata cum se face siropul de toporasi:

Ingrediente
40-50 g flori
150 ml apa fiarta
300 g zahar

Siropul de toporasi este extraordinar atunci cand este adaugat la glazuri si creme pentru prajituri. Este minunat chiar si cand este utilizat in bauturi. Este necesara doar o cantitate mica de sirop la un vin spumant sau la o limonada pentru a le transforma in niste bauturi elegante si delicioase.

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de o sticla sterilizata care sa poata pastra 450 ml de sirop.

Citeste si: Un dulce inedit: Pelteaua de toporasi dupa o reteta veche de doua secole

Se culeg florile, se spala, se indeparteaza tulpina si partea verde de la baza. Se pun florile intr-un castron de sticla. Se toarna apa fiarta peste flori, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa astfel la infuzat timp de 24 de ore.

Dupa tot acest timp, se pune infuzia cu tot cu flori intr-un vas ce va fi pus in baie de aburi (la bain-marie). Se adauga zaharul si se amesteca continuu pana ce acesta se dizolva complet.

Se strecoara siropul astfel obtinut printr-o sita fina si se pune in sticla. Zaharul poate fi inlocuit cu miere de albine - in acest caz insa, se strecoara siropul pentru a indeparta petalele inainte de a-l amesteca cu miere.

Se etichteaza si se poate pastra la frigider sau intr-un loc racoros pana la 12 luni. Se utilizeaza in prajituri, biscuiti, clatite, glazuri, creme de unt, inghetata, budinci, bauturi, etc.

Citeste si: Cum se prepara siropul de papadie si in ce afectiuni il poti folosi

toporasii ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028185 (s)