News Flash:

Cum prepari ouale sanatos: cuiburi cu oua

24 Februarie 2016
2823 Vizualizari | 0 Comentarii
cuiburi cu oua
Desi ouale de gaina contin o cantitate considerabila de colesterol (186 mg / bucata), acestea contin si o cantitate mare de nutrienti precum vitaminele B12, D, acid folic, B2 etc. ce compenseaza efectele negative ale colesterolului.
Ouale de gaina sunt considerate punct de referinta atunci cand se analizeaza calitatea amestecului de aminoacizi din alimente, acestea fiind perfecte din acest punct de vedere, iar cele sase grame de proteine dintr-un ou sunt absorbite si folosite foarte usor de organism. In acelasi timp un ou poate fi considerat si hipocaloric acesta avand doar 74 de calorii. Galbenusul contine o cantitate importanta de proteine si de acid oleic, un acid gras omega 9 gasit in general in uleiul de masline, iar restul grasimilor (aproximativ 50%) sunt saturate si polinesaturate.
Iata o reteta cel putin interesanta si o modalitate de a gati oul cat mai sanatos: cuiburi de oua. Ai nevoie de 2 oua, un pic de sare si putina branza sarata rasa fin. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si apuca-te de treaba. Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile bate-le spuma ca pentru bezea si amesteca incet cu branza rasa. Pune albusul in tava, fa o gaura in mijloc si tine la cuptor 3-5 minute. Scoate tava si pune in mijloc galbenusul de ou. Mai lasa 3 minute,scoate-le si servste-le calde, cu putin coriandru verde presarat.

colesterol nutrienti reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030513 (s)