News Flash:

Cum prepari o salata de vinete fara colesterol

16 Iulie 2016
4551 Vizualizari | 0 Comentarii
Cercetarile arata ca vinetele pot reduce nivelul de colesterol "rau", dar trebuie gatite astfel incat sa beneficiezi de toate calitatile lor. Desi gustoasa, salata de vinete care are si maioneza nu se numara printre recomandarile nutritionistilor, insa, iti propunem o reteta de salata altfel. Este aproape lipsita de colesterol, dar cel putin la fel de gustoasa. Iata cum se prepara o salata de vinete dietetica:

Ingrediente:
1,5 kilograme vinete de dimensiuni medii
300 ml iaurt gras
3 catei de usturoi
1 lingura marar tocat
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura zeama de lamaie
sare, piper

Cum se consuma corect vinetele si care sunt proprietatile terapeutice

Mod de preparare
Puneti iaurtul la scurs cu 6 ore inainte de folosire, intr-o sita deasa, pentru a obtine o crema de iaurt.
Coaceti vinetele pe plita sau in cuptor pana li se innegreste coaja si se inmoaie.
Treceti vinetele pe sub jet de apa rece si indepartati-le coaja. Lasati-le la scurs de zeama amaruie.
Tocati vinetele cu un satar de lemn.
Curatati si razuiti fin usturoiul.
Tocati verdeata.
Amestecati miezul vinetelor cu iaurtul, zeama de lamaie, verdeata, sare si piper dupa gust.
Dati salata de vinete la rece.

Salata de vinete este mai buna dupa ce sta cateva ore la rece pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda. Pentru o varianta de post, inlocuiti iaurtul cu cateva linguri de pulpa de rosii.

Salata de vinete romaneasca: cea mai buna reteta

sursa: cevabun.ro

vinetele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028387 (s)