News Flash:

Cum prepari iahnia de fasole in post

16 Martie 2016
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
Fasolea poate fi considerata un substituent al carnii, deoarece contine proteine. Mai mult, aceasta este considerata o importanta sursa de fier pentru organism, fiind indicata in cazuri de astenie, apatie, colesterol crescut sau constipatie. Fasolea, datorita nutrientilor sai, combate si previne numeroase boli. La ora actuala se cunosc mai multe tipuri de fasole: alba, neagra, pestrita, rosie, rozalie, verde, etc, toate avand un rol important in sanatate.

3 modalitati de a folosi pastaile de fasole ca medicament 
Iahnia de fasole in post este o varianta foarte buna pentru a diversifica meniurile din Postul Pastelui.
Ingrediente pentru 4-6 portii: 
600 grame fasole 
1 ceapa mare 
3 catei de usturoi 
1 morcov 
3 linguri pasta de tomate
1 lingura de miere
2 linguri de ulei
2 foi de dafin 
1 lingura cimbru uscat
1 lingura marar uscat 
sare 
Mod de preparare: De cu seara, puneti la inmuiat in apa rece boabele de fasole. A doua zi, fierbeti fasolea, in 2 sau 3 ape. Dupa ce apa fierbe in clocot timp de 15 minute, aruncati-o si inlocuiti-o cu alta apa fierbinte. In ultima apa puteti sa adaugati si foile de dafin. Cand fasolea este fiarta pe jumatate, adaugati in apa si 1 lingura de sare. In timp ce fierbe fasolea, curatati ceapa, morcovul si usturoiul si tocati-le marunt.
Incingeti uleiul intr-o cratita adanca si sotati ceapa, usturoiul si morcovul. „Stingeti” compozitia cu apa de la fasolea care fierbe. Adaugati pasta de tomate si mierea si fierbeti la foc mic pana cand legumele sunt patrunse si s-a format un sos gros, conform gustos.ro. Adaugati boabele de fasole scurse de apa, cimbrul, mararul, sare si piper dupa gust. Lasati mancarea sa mai dea cateva clocote si luati-o de pe foc.

fasolea proteine fier organism
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023102 (s)